Οι πιο εντυπωσιακές Ορθόδοξες Εκκλησίες για να κάνει κανείς Ανάσταση

Μιας και διανύουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα και σε λίγη ώρα θα γίνει και η Ανάσταση, όταν όλοι πάμε σε κάποια εκκλησία για να την ζήσουμε από κοντά, είπαμε να σας δείξουμε μερικές από τις πιο όμορφες ορθόδοξες εκκλησίες στον κόσμο.

Ο καθεδρικός ναός της Σκέπης της Θεοτόκου Χτισμένος ύστερα από παραγγελία του Τσάρου Ιβάν του Τρομερού του 4ου της Ρωσίας. Η πανέμορφη αυτή εκκλησία βρίσκεται στην κόκκινη πλατεία της Μόσχας ακριβώς απέναντι από το Κρεμλίνο και αποτελεί το σύμβολό της. Πρόκειται για μια εκκλησία με πολλούς κρεμμυδοειδείς τρούλους η οποία αποτελείται από εννέα παρεκκλήσια, κτισμένα γύρω από ένα κεντρικό κτίριο, γράφει το spirossoulis.com. Σε έναν κήπο μπροστά στο Ναό βρίσκεται ένα μπρούτζινο άγαλμα προς τιμήν των Ντμίτρι Ποζάρσκι και Κουζμά Μίνιν, εθελοντών στην αντίσταση ενάντια στους εισβολείς Πολωνούς στα τέλη του 16ου και αρχές του 17ου αιώνα.

Περισσότερο με πύργο της Disneyland μοιάζει η συγκεκριμένη εκκλησία. Δεν συμφωνείτε;

Η εκκλησία της Αναλήψεως στη Μόσχα Η συγκεκριμένη εκκλησία χτίστηκε το 1532 στην περιοχή Κολομένσκογιε, στη Μόσχα με σκοπό να εορταστεί η γέννηση του Τσάρου του Ιβάν του Τρομερού του 4ου. Η εκκλησία αυτή είναι φτιαγμένη από πέτρα ενώ σε κάποια σημεία της υπάρχουν σκέπες φτιαγμένες από ξύλο. Εντυπωσιακό είναι  ότι οι τοίχοι της εκκλησίας έχουν πάχος 2,5-3 μέτρα.

Το πάχος των τοίχων αυτής της εντυπωσιακής εκκλησίας είναι γύρω στα 3 μέτρα.

Ο Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Frank Lloyd WrightΌσο περίεργο κι αν φαίνεται η συγκεκριμένη εκκλησία είναι ελληνορθόδοξη και χτίστηκε μεταξύ του 1956 και 1962. Βρίσκεται στην περιοχή Wauwatosa, στην πολιτεία Wiskonsin των ΗΠΑ σε μια πόλη που έχει μόλις 46.000 κατοίκους. Ο ναός αυτός είναι τόσο ιδιαίτερος αρχιτεκτονικά που καταχωρήθηκε στον κατάλογο των εθνικών αρχιτεκτονικών μνημείων της Αμερικής.

Μόνο ο σταυρός στην κορυφή μας κάνει να καταλάβουμε πως αυτό το εντυπωσιακό κτίριο είναι εκκλησία.

Ο καθεδρικός Ναός της Σόφιας, στη Βουλγαρία Ο συγκεκριμένος ναός είναι αφιερωμένος στον Άγιο Αλέξανδρο Νιέφσκι και αποτελεί το πιο σημαντικό μνημείο της βουλγαρικής πρωτεύουσας. Χτίστηκε γύρω στο 1900 σε ρυθμό σταυροειδούς βασιλικής με θόλο σε σχέδια του Ρώσου αρχιτέκτονα Αλεξάντερ Πομεράντσεφ. Ο κεντρικός θόλος έχει ύψος 45 περίπου μέτρα ενώ είναι τόσο μεγάλος που μπορεί να χωρέσει 5.000 άτομα. Ο πύργος του καμπαναριού έχει ύψος 50 μέτρα και περιέχει 12 καμπάνες με ανάγλυφες διακοσμήσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως η μεγαλύτερη καμπάνα έχει βάρος περίπου 12 τόνους.

Η μεγαλύτερη καμπάνα του ναού αυτού έχει βάρος 11.758 κιλά. Εντυπωσιακό;

Η Ιερά Μονή Καρακάλλου στο Άγιο Όρος Πρόκειται για μια πολύ όμορφη και ιδιαίτερη μονή η οποία μάλλον χτίστηκε από τον μοναχό Νικόλαο Καρακάλλα στα τέλη του 10ου αιώνα ή στις αρχές του 11ου. Στη Μονή αξίζει κανείς να δει το καθολικό με τις τοιχογραφίες και τις εικόνες του Διονυσίου του εκ Φουρνά, την ιστορική βιβλιοθήκη με τα 300 περίπου χειρόγραφα (από τα οποία τα 42 είναι σε περγαμηνή) καθώς και τον πύργο της.

Ένα πανέμορφο μοναστήρι στο Άγιο Όρος.

Η Σιδηρά Εκκλησία του Αγίου Στεφάνου στην Κωνσταντινούπολη Η ιστορία του συγκεκριμένου Ναού είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακή. Πρόκειται για έναν προκατασκευασμένο ναό ο οποίος φτιάχτηκε από σίδερο (σε 500 κομμάτια) στη Βιέννη και μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη από τον Δούναβη. Ο ναός χτίστηκε χάρη στον Βούλγαρο Στέφανο Βογορίδη (ανώτατο αξιωματούχο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας). Μάλιστα στην αυλή του Ναού έχουν ενταφιαστεί τα λείψανα διάσημων Βουλγάρων.

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι αυτή η εκκλησία είναι προκατασκευασμένη;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ