Νέες εξελίξεις στο θρίλερ της Κύπρου: Βρέθηκαν δύο βαλίτσες στην Κόκκινη Λίμνη - Σαδιστική υπόδειξη σκηνών από τον Serial Killer (φώτο)

Στον τόπο του εγκλήματος ο δράστης

Ολοκληρώθηκαν για σήμερα οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη του Μιτσερού για εντοπισμό των πτωμάτων που ο Νίκος Μεταξάς ομολόγησε ότι έριξε στο νερό μέσα σε βαλίτσες.

Κατά την σημερινή επιχείριση εντοπίστηκαν από ρομποτική κάμερα δύο βαλίτσες στον βυθό της λίμνης. Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκου Τράγκολα κατά την σημερινή επιχείρηση, βρέθηκαν δύο αντικείμενα τα οποία μοιάζουν με αυτά που αναζητούνταν.

Ο κ. Τράγκολας είπε ότι τα μέλη της ΕΜΑΚ σηματοδότησαν τα σημεία όπου βρέθηκαν τα αντικείμενα ούτως ώστε αύριο γύρω στις 10:00 να αρχίσει η διαδικασία ανάσυρσης προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον πρόκειται για τις βαλίτσες όπου ο ύποπτος υποστηρίζει ότι τοποθέτησε τα πτώματα.

Στην σκηνή βρέθηκε νωρίτερα και υπό τη συνοδεία μελών του ΤΑΕ Λευκωσίας, ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς ο οποίος υπέδειξε τα σημεία όπου πέταξε τα πτώματα. Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Μεταξάς  είπε στους ανακριτές ότι τα πτώματα που τοποθέτησε στην βαλίτσα ανήκουν στην 31χρονη Maricar από τις Φιλιππίνες στην 36χρονη Florentina και στην 8χρονη κόρη της Elena από την Ρουμανία.

Δεν βρέθηκε ούτε σήμερα η Sierra

Εξάλλου έρευνες πραγματοποιήθηκαν σήμερα και στην λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου για εντοπισμό της 6χρονης Sierra. Δύτες με ειδικό σκάφανδρο επιχείρησαν σε συγκεκριμένα σημεία τα οποία υπέδειξε ο Μεταξάς ως τα σημεία όπου πέταξε τη σορό της 6χρονης Sierra χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν οτιδήποτε. Πάντως ο Μάρκος Τράγκολας είπε ότι βρέθηκε ένα αντικείμενο που δεν συνάδει με το περιβάλλον της λίμνης και στάληκε για εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ο 35χρονος οδηγήθηκε εκ νέου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας το οποίο εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον του.

Σαδιστική υπόδειξη σκηνών από τον «Ορέστη»

Οι συγγενείς των θυμάτων του αδίστακτου λοχαγού Νίκου Μεταξά υπόκεινται σε πραγματικά βασανιστήρια, με την αναζήτηση των σορών των δικών τους ανθρώπων. Από τη μία έχουν να διαχειριστούν την επιβεβαίωση της απώλειας των γυναικών και των παιδιών και από την άλλη την αγωνία για τον εντοπισμό των πτωμάτων ώστε να τιμήσουν τα θύματα με μια αξιοπρεπή κηδεία. Δυστυχώς ο Νίκος Μεταξάς με τους χώρους στους οποίους επέλεξε να πετάξει τα πτώματα καθιστά βασανιστική την αναζήτησή τους και πολύ δύσκολη την ανάσυρσή τους, ιδιαιτέρως από την «Κόκκινη Λίμνη» στην περιοχή Μιτσερού.

Κόκκινη σαν αίμα

Χθες, από νωρίς το πρωί συνεργείο της Πυροσβεστικής με μέλη και της ΕΜΑΚ μετέβη στην «Κόκκινη Λίμνη» για να μελετήσει το σχέδιο που θα ακολουθήσει ώστε να γίνει η έρευνα για εντοπισμό των σορών της 29χρονης Maricar Valdez Arquiola, της 36χρονης Livia Florentina Bunea και της 8χρονης κόρης της Elena Natalia Bunea.

Ο λοχαγός Νίκος Μεταξάς μεταφέρθηκε στον χώρο και υπέδειξε το σημείο όπου πέταξε τα πτώματα των δύο γυναικών και του παιδιού, έχοντας από χθες ομολογήσει τη δολοφονία τους το 2016 και το 2018. Το νερό της λίμνης είναι ιδιαιτέρως τοξικό και για αυτόν τον λόγο λήφθηκε δείγμα για να αναλυθεί και να διαπιστωθεί αν μπορούν να επιχειρήσουν δύτες με ασφάλεια. Ερωτήματα υπάρχουν και για το αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ρομποτική κάμερα καθώς η τοξικότητα του νερού αλλά και τα χημικά στοιχεία που περιέχονται σε αυτό ενδεχομένως να την επηρεάσουν ή και να την καταστρέψουν, αναφέρει η εφημερίδα Πολίτης.

Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και, όπως είπε ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας, η λίμνη είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο θα ερευνηθεί.

Χθες χρησιμοποιήθηκε και drone για να καταγράψει από ψηλά τα χαρακτηριστικά της λίμνης, ώστε να βοηθηθεί ο σχεδιασμός της επιχείρησης και να εντοπιστούν τα κρίσιμα σημεία.

Τίποτα για τη Sierra

Χθες συνεχίστηκε για ακόμη μία ημέρα και η έρευνα στο φράγμα Ξυλιάτου για εντοπισμό της σορού της 6χρονης Sierra, κόρης της 38χρονης Marry Rose, το πτώμα της οποίας είχε εντοπιστεί στις 14 Απριλίου στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού. Χθες δύτες με σκάφανδρα, οι οποίοι εναλλάσσονταν, άρχισαν να ερευνούν συγκεκριμένα σημεία του πυθμένα της λίμνης, στα οποία δεν είχε μπορέσει να προσεγγίσει η ρομποτική κάμερα. Οι δύτες με κάμερες που έφεραν στο σκάφανδρο έστελναν εικόνα κατευθείαν στην επιφάνεια ώστε να καταγραφεί και σε βίντεο η προσπάθεια, για να γίνει πιο αναλυτική μελέτη. Και οι χθεσινές προσπάθειες ήταν άκαρπες και θα συνεχιστούν και σήμερα και για όσο χρόνο απαιτηθεί, ώστε να βρεθεί η σορός ή να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο να βρίσκεται στο φράγμα , αναφέρει η εφημερίδα Πολίτης

Στο πεδίο βολής

Έρευνες έγιναν χθες και στο πεδίο βολής «Κόκκινου Κάμπου» στην Ορούντα, στο σημείο όπου είχε βρεθεί το πτώμα άγνωστης γυναίκας, από το Νεπάλ ή την Ινδία, την οποία ομολόγησε ότι σκότωσε πέρυσι το καλοκαίρι ο Ν. Μεταξάς. Μέλη της ΕΜΑΚ κατέβηκαν στο πηγάδι όπου βρέθηκε το πτώμα και ερεύνησαν τον χώρο για εντοπισμό τεκμηρίων που θα βοηθήσουν την ταυτοποίηση. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ταυτοποίηση της σορού αφού δεν είναι γνωστή ούτε η ηλικία ούτε η εθνικότητα, και πολύ περισσότερο δεν υπάρχει ένδειξη για το ποια θα μπορούσε να είναι.

Ο Ν. Μεταξάς θα οδηγηθεί σήμερα στο δικαστήριο για ανανέωση των διαταγμάτων κράτησής του για όλους τους φόνους που έχει ομολογήσει μέχρι τώρα. Θα ανακριθεί και τις επόμενες ημέρες, καθώς οι ανακριτές πιστεύουν ότι κρύβει ακόμα μυστικά τα οποία έχει αποφασίσει να αποκαλύπτει λίγα – λίγα. Το ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί στο πώς και για ποιο λόγο αποφάσισε να δολοφονήσει τις γυναίκες και τα δύο παιδιά.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ