Δήμαρχος Καλαμάτας: "Ο ρουκετοπόλεμος είναι στο DNA μας - Δεν θα απαγορευθεί" (βίντεο)

"Θα υπάρξουν αντιδράσεις"

O 53χρονος Κώστας Θεοδωρακάκης είναι ο άτυχος εικονολήπτης που βρήκε τραγικό θάνατο κατά τον παραδοσιακό σαΐτοπόλεμο στην Καλαμάτα όταν χειριστής έχασε το έλεγχο με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει στο κεφάλι και να τον σκοτώσει σχεδόν ακαριαία. 

Παρά το γεγονός ότι η Καλαμάτα θρηνεί τον χαμό του 53χρονου εικονολήπτη από τον σαϊτοπόλεμο, ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι το έθιμο δεν θα απαγορευτεί. 

«Ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσήνιων οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις. Ωστόσο ο δήμος προσπαθεί όλα αυτά τα χρόνια να λάβει μέτρα για να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά», είπε συγκεκριμένα  ο δήμαρχος της Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας

Ο Κώστας Θεοδωρακάκης, παντρεμένος με τη Βασιλική από το 2000,πατέρας δυο αγοριών, ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού, "Παλμός" οπερατέρ και άλλων καναλιών αλλά και ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας, Messinia News μετέδωσε επί της ουσίας τον θάνατό του σε απευθείας σύνδεση καθώς έδειχνε ζωντανά τον σαΐτοπόλεμο.(ένα έθιμο που αναβιώνει 150 χρόνια στην πόλη της Καλαμάτας)

Ήταν 25 περίπου χρόνια επαγγελματίας εικονολήπτης και είχε συνεργαστεί και με μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ