Πέθανε ο ηθοποιός Τάκης Μόσχος - Ο γοητευτικός "Αργύρης" της "γλυκιάς συμμορίας"

Βρισκόταν σε κώμα μετά από διπλό εγκεφαλικό επεισόδιο

Πέθανε στα 68 του χρόνια ο γνωστός ηθοποιός Τάκης Μόσχος, ο οποίος βρισκόταν σε κώμα μετά από διπλό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο ηθοποιός τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν στην Αθήνα όπου είχε μεταβεί από τη Σκόπελο, όπου και έμενε τα τελευταία χρόνια.

Ο Τάκης Μόσχος γεννήθηκε στη Χαλκίδα. Βρέθηκε να σπουδάζει νομικά στη Θεσσαλονίκη και από εκεί στη Γερμανία. Έγινε γνωστός από τον ρόλο του Αργύρη στην ταινία «Γλυκιά Συμμορία», για τον οποίο και βραβεύτηκε. 

Ο πρώτος του επαγγελματικός ρόλος ήταν στην ταινία «Άγγελος» του Γιώργου Κατακουζηνού. Η ταινία διαγωνίστηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1982 και απέσπασε τα βραβεία καλύτερης ταινίας, σεναρίου και πρώτου ανδρικού ρόλου για τον Μιχάλη Μανιάτη.

Κατόπιν, πάλι η τύχη τον έσπρωξε στη «Γλυκιά Συμμορία» (1983), την ταινία ορόσημο του Νίκου Νικολαΐδη, η οποία αντικατόπτριζε κάποιες από τις εμπειρίες του στην Γερμανία. Στην ταινία υποδύθηκε τον Αργύρη, έναν άνεργο ηθοποιό, που ζούσε στο περιθώριο και την παραβατικότητα.

Η ταινία απέσπασε συνολικά οκτώ βραβεία, δίχασε κοινό και κριτικούς, ενθουσίασε όμως τη νεολαία μιας έντονα πολιτικοποιημένης εποχής μιλώντας μια διαφορετική γλώσσα και άφησε το δικό της στίγμα στην ιστορία του ελληνικού σινεμά με σκηνές εμβληματικές και «ατάκες» που αναπαράγονταν για χρόνια

Τον τελευταίο καιρό  ο Τάκης Μόσχος, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας ενώ συνάδελφοι και φίλοι του είχαν οργανώσει και ειδική προβολή της ταινίας «BIOS + ΠΟΛΙΤΕΙΑ» για την οικονομική ενίσχυση του.

Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο στενός φίλος του ηθοποιού, Σταύρος Φωτίου:

Ένας από τους τελευταίους ρόλους του ήταν στην ταινία «Οι Αισθηματίες» του Νίκου Τριανταφυλλίδη το 2014.

Τα τελευταία χρόνια ζούσε στη Σκόπελο. Τον Οκτώβριο του 2018 εγκατέλειψε προσωρινά το νησί και μετακόμισε στην Κοζάνη, όπου συμμετείχε στην παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», στον ρόλο του πατέρα Λαυρέντιου. Ωστόσο η υγεία του τον πρόδωσε και υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

Παρά τις συστάσεις των γιατρών να περιορίσει τις δραστηριότητές του, συμμετείχε κανονικά στην περιοδεία και ετοιμαζόταν να ακολουθήσει το σχήμα στην Κροατία. Υπέστη όμως και νέο εγκεφαλικό επεισόδιο στην Αθήνα, το οποίο ξεπέρασε ενώ έμεινε σε κέντρο αποκατάστασης για να αναρρώσει. Τον Μάρτιο του 2019 ο 63χρονος ηθοποιός έπεσε σε κώμα μετά από μια νέα σειρά εγκεφαλικών επεισοδίων.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ