Karen Mulder: Η δραματική ζωή του top model των 90'ς - Μετά τα φώτα οι απόπειρες αυτοκτονίας , ο βιασμός , το φρενοκομείο (φώτο-βίντεο)

Ζωή σαν μυθιστόρημα

Η Κάρεν Μίλντερ είναι Ολλανδή τραγουδίστρια, και υπήρξε ένα από τα διασημότερα super model της δεκαετίας του 90. Στις αρχές του 2000 αντιμετώπισε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα , τα οποία ξεπέρασε και επέστρεψε στο τραγούδι.

Η ζωή της μοιάζει με μυθιστόρημα. Η καριέρα της ξεκίνησε όταν είδε μια διαφήμιση για το διαγωνισμό "Look of the Year" της Elite Model Management σε μια εφημερίδα. Μια φίλη της, έστειλε φωτογραφίες της Κάρεν στο πρακτορείο Elite. Η Κάρεν κέρδισε τον ημιτελικό του διαγωνισμού στο  Άμστερνταμ, και εστάλλη στους τελικούς όπου βγήκε δεύτερη.

Το δεύτερο χρόνο της καριέρας της πρωταγωνιστούσε ήδη στις πασαρέλες των Valentino, Yves Saint Laurent, Lanvin, Christian Lacroix, Versace και Giorgio Armani. Μόλις στα 21 της, το 1991 υπογράφει συμβόλαιο με την Guess  ενώ το 1992 γίνεται άγγελος της Victoria's Secret

 Η Vogue την φιλοξενεί πολλές φορές στο εξώφυλλο της. Πρωταγωνιστεί στις διαφημιστικές καμπάνιες διάσημων οίκων όπως οι Calvin Klein, Claude Montana, Ralph Lauren,  Yves Saint-Laurent, καθώς και οι Guerlain, Chloé, Revlon, Jacques Fath, Gianfranco Ferré, Gianni Versace, Chanel και Hervé Léger.

Η  Μίλντερ συνεργάζεται με μερικούς από τους μεγαλύτερους φωτογράφους της μόδας, όπως ο Javier Vallhonrat, ο Peter Lindbergh, ο Patrick Demarchelier, ο Bruce Weber, ο Helmut Newton, ο Max Vadukul, ο Gilles Bensimon, ο Fabrizio Ferri, ο Steven Meisel, ο Irving Penn, ο Robert Erdmann και ο Arthur Elgort.

Η Κάρεν Μίλντερ  λάμπει στις πασαρέλες δίπλα σε διάσημα μοντέλα όπως η Kate Moss, η Cindy Crawford, η Claudia Schiffer και η Naomi Campbell. Στο απώγειο της καριέρας της κέρδισε μέχρι και 10.000 λίρες την ημέρα.  Η Κάρεν εγκατέλειψε το μόντελινγκ   το 2000.

Προσπάθησε να κάνει καριέρα σε άλλους χώρους όπως της υποκριτικής και της σκηνοθεσίας. Ασχολήθηκε και με το τραγούδι αλλά χωρίς μεγάλη επιτυχία.

Η κατάθλιψη , ο βιασμός, το φρενοκομείο, η απόπειρα αυτοκτονίας

Στις 31 Οκτωβρίου 2001, η  Μίλντερ  έδωσε συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι France 2 στην εκπομπή Tout le monde en parle που παρουσίαζε  ο Thierry Ardisson μπροστά σε ένα ζωντανό κοινό στο στούντιο.

Κατά τη διάρκεια  της εκπομπής το γνωστό μοντέλο  ισχυρίστηκε ότι διάφοροι άνθρωποι προσπάθησαν να τη βιάσουν. Ανάμεσα τους  κορυφαία στελέχη από το πρακτορείο της Elite Model Management και ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό.

Οι παραγωγοί της εκπομπής δεν μεταδίδουν τη συνέντευξη και η εκπομπή  διαγράφηκε. Ο πατέρας της κατηγόρησε για της δηλώσεις της ,  τα προβλήματά της με τα ναρκωτικά.

Μέρες αργότερα, η Κάρεν Μίλντερ  ,  επανέλαβε τους ισχυρισμούς της, αυτή τη φορά σε εβδομαδιαίο περιοδικό σε συνέντευξη που  έδωσε στο διαμέρισμα της στο Παρίσι. Λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη η αδερφή της  Saskia την μετέφερε στην Villa Montsouris, μία ψυχιατρική κλινική που ειδικεύοταν σε διαταραχές όπως η κατάθλιψη, το άγχος και το παραλήρημα . Εκεί έμεινε για πέντε μήνες

Την διαμονή της εκεί πλήρωσε ο Πρόεδρος της  Elite,Gérald Marie, ένας από τους ανθρώπους που είχε κατηγορήσει για βιασμό. Αυτή η προσφορά εκ μέρους του προέδρου της Elite, έγινε αφότου η κρυφή κάμερα του BBC κατέγραψε τον Marie, να προσφέρει σε 15χρονο μοντέλο 300 λίρες για να κάνει σεξ μαζί του, δημιουργώντας ένα τεράστιο σκάνδαλο για το πρακτορείο Elite.

Στις 10 Δεκεμβρίου 2002, μετά από χρόνια  μάχη με την κατάθλιψη  η Μίλντερ   έπεσε σε κώμα  μετά από υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών που πήρε για να αυτοκτονήσει. 

Δεν άφησε κανένα σημείωμα.  Μεταφέρθηκε στο αμερικάνικο  νοσοκομείο στο Neuilly,  όταν οι γείτονες την βρήκαν πεσμένη στο πάτωμα του διαμερίσματος της στο  Παρίσι .

Οι γονείς της  πέταξαν από την Ολλανδία για να είναι δίπλα της μαζί με τον πρώην αρραβωνιαστικό της  Jean-Yves Le Fur. Ο Le Fur ήταν ένας από τους ανθρώπους που βρήκαν την Μίντλερ αναίσθητη. Είχε πάει στο διαμέρισμα της γιατί ανησύχησε που  η Μίντλερ  δεν είχε απαντήσει σε πολλές από τις τηλεφωνικές του κλήσεις. Ξύπνησε από το κώμα της την επόμενη μέρα

Η επιστροφή

Το 2004, η Μίντλερ αποφάσισε να επιστρέψει στη μουσική βιομηχανία. Συνεργάστηκε με τον Daniel Chenevez  του συγκροτήματος Niagara για να δημιουργήσει ένα προσωπικό CD με τίτλο Karen Mulder. Γέννησε μια κόρη, την Άννα, στις 30 Οκτωβρίου 2006.

Την 1η Ιουλίου 2007 επέστρεψε στην πασαρέλα του οίκου Dior,  για τη  συλλογή Dior Autumn / Winter 07/08 Couture στο Παρίσι,, Εμφανίστηκε στην επίδειξη μαζί με τη Naomi Campbell, την Linda Evangelista, την Helena Christensen, την Amber Valletta, την Shalom Harlow και την Stella Tennant.

Την 1η Ιουλίου 2009, αναφέρθηκε ότι η Μίλντερ , συνελήφθη στο Παρίσι επειδή απειλούσε να επιτεθεί σε έναν πλαστικό χειρούργο.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ