Παραιτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου για την υπόθεση του serial killer «Ορέστη»

Επικαλείται λόγους ευθιξίας...

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου υπέβαλε σήμερα τη παραίτησή του εν μέσω της κατακραυγής που προκαλεί στην χώρα ο χειρισμός από την αστυνομία των εξαφανίσεων αλλοδαπών γυναικών, που έπεσαν θύματα του κατά συρροήν δολοφόνου, ο οποίος έδρασε χωρίς να εντοπισθεί επί μία τριετία.

«Ενημέρωσα τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι παραιτούμαι για λόγους πολιτικής ευθιξίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ιωνάς Νικολάου αφού συναντήθηκε με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

«Είναι με ιδιαίτερη λύπη που έχω αποδεχτεί την παραίτηση του Υπ. Δικαιοσύνης γιατί αποστερούμαι των υπηρεσιών ενός των στενότερων συνεργατών μου.

Επιθυμώ να υπογραμμίσω το πολιτικό ήθος που πάντοτε τον διέκρινε και που επιδεικνύει ο κ. Νικολάου», έγραψε στο Twitter ο Νίκος Αναστασιάδης σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ. 

 «Συμμερίζομαι τον συγκλονισμό και αποτροπιασμό της κοινωνίας για τα πρωτόγνωρα αυτά εγκλήματα. Θέλω να διαβεβαιώσω για την αποφασιστικότητα μας για πλήρη διαλεύκανση των στυγερών δολοφονιών, αλλά και πλήρη διερεύνηση των πράξεων σχετικά με τις καταγγελίες για ελλείποντα πρόσωπα».

Συνεχίζονται οι έρευνες στη λίμνη

Οι έρευνες στις δύο λίμνες που φαίνεται πως ο δολοφόνος έκρυψε τα υπόλοιπα πτώματα συνεχίζονται, αφού την Τετάρτη η ορατότητα στα θολά νερά ήταν απαγορευτική και επιπλέον οι αρχές δεν μπορούν να βιάσουν τα αποτελέσματα, καθώς έτσι θα αλλοιωνόταν τα αποτελέσματα.

Στην Κόκκινη Λίμνη αναζητούνται οι σοροί μιας γυναίκας και ενός οκτάχρονου παιδιού.

Χωρίς αποτελέσματα ήταν προς το παρόν και η έρευνα στη λίμνη Μεμί. Εκεί  οι αρχές αναζητούν τη σορό της 6χρονης Sierra, την οποία ο Μεταξάς ισχυρίστηκε ότι δεν δολοφόνησε αλλά τη βρήκε νεκρή από αναρρόφηση εμεσμάτων.Από το Σάββατο 4 Μαΐου θα επιχειρήσει και σόναρ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ