Γέμισαν με κόσμο οι δρόμοι της Μπανγκόκ για την παρέλαση του Μάχα Βατζιραλονγκόρν (φώτο)

Συνεχίζεται η τελετή στέψης του νέου βασιλιά της Ταϊλάνδης, με πλήθος κόσμου να έχει ξεχυθεί στους δρόμους.

Τους δρόμους της Μπανγκόκ γέμισαν οι πολίτες την Κυριακή για τη βασιλική πομπή του νεοσύστατου βασιλιά της Ταϊλάνδης, Μάχα Βατζιραλονγκόρν.

 

Όλοι φορούσαν κίτρινη ένδυση, καθώς είναι το χρώμα, το οποίο συνδέεται με τον βασιλιά, με την συγκέντρωση να γίνεται κατά μήκος της διαδρομής των τεσσάρων μιλίων (7χλμ.) από το Μεγάλο Παλάτι, σε τρεις βασιλικούς ναούς, όπου ο μονάρχης, ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά από την περίτεχνη στέψη του, να δίνει φόρο τιμής στις κύριες εικόνες του Βούδα του ναού.

Επίσης, συμμετείχαν στην παρέλαση ο πρωθυπουργός και άλλοι ανώτεροι υπάλληλοι της στρατιωτικής κυβέρνησης, καθώς και η σύζυγος του βασιλιά, Σουτίντα και μία από τις κόρες του, η πριγκίπισσα Μπαϊρακιτίγια.

 

Λίγο περισσότερο από πέντε ώρες από την έναρξη του ταξιδιού των 4,3 μιλίων που έτρεξε από μέρα σε νύχτα, ο βασιλιάς έφτασε στον τελευταίο από τους τρεις εξέχοντες βουδιστικούς ναούς - τον ναό του Βούδα - όπου σταμάτησε να δίνει φόρο τιμής στις εικόνες του Βούδα.

 

Στους δύο ναούς που επισκέφτηκε νωρίτερα, έδωσε επίσης φόρο τιμής στα λείψανα των βασιλικών προγόνων του.

Αφού ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο Ναό του Βυθού, που είναι γνωστό και ως Wat Pho, η «Βασιλική πομπή στο ομόσπονδο κράτος» ταξίδεψε ένα μίλι πίσω στο Μεγάλο Παλάτι και ο παλατινός του βασιλιά πέρασε από μια πύλη στις 11.40 μ.μ. μισή ώρα μετά την έναρξη του ταξιδιού.

 

Πηγή φωτογραφιών: dailymail.co.uk

 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο slide show.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ