Met Gala 2019: Όλες οι τολμηρές εμφανίσεις με θέμα την camp αισθητική, το strip tease της Gaga & ο... πολυέλαιος της Katy Perry

Δείτε τι έγινε χθες στη Νέα Υόρκη...

 

Ήταν η πρώτη Δευτέρα του Μάη και όλες οι διασημότητες στην Αμερική εμφανίστηκαν στο κόκκινο χαλί του Met Gala 2019 αφού  μελέτησαν επί μήνες το δοκίμιο του 1964 της Σούζαν Σόνταγκ, "Notes on Camp" (Σημειώσεις για το camp) στο οποίο περιγράφει την camp αισθητική "αγάπη στο αφύσικο: τεχνητό και υπερβολικό... στυλ σε βάρος του περιεχομένου".

Το Met Gala, η  σπουδαιότερα ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση στο ημερολόγιο της μόδας , διοργανώνεται για τους σκοπούς του Ινστιτούτου Κοστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης (MET).

Το κοσμικό γεγονός ήταν έμπνευση της υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων και ειδικής στη μόδα Έλενορ Λάμπερτ, το 1948 για να ενθαρρύνει τις δωρεές από την υψηλή κοινωνία της Νέας Υόρκης.

Στη σύγχρονη εκδοχή του γκαλά τα πιο γνωστά πρόσωπα από τη σφαίρα της μόδας, του κινηματογράφου, της μουσικής και της τέχνης συναντώνται για να συγκεντρώσουν χρήματα για το Ινστιτούτο Κοστουμιών του (MET) και να γιορτάσουν τα εγκαίνια της νέας έκθεσής του. 

Το φετινό θέμα του γκαλά, η camp αισθητική συνδέεται με την ειρωνεία, το χιούμορ, την παρωδία, το επίπλαστο, τη θεατρικότητα, την υπερβολή και, κυρίως, τη διασκέδαση. 

Και φαίνεται πως το φετινό ήταν το πιο διασκεδαστικό Met Gala , καθώς τον κατάλογο των προσκεκλημένων με τις εκκεντρικές εμφανίσεις διέκρινε η διαφορετικότητα.

Η Lady Gaga παρουσίασε τέσσερις θεατρικές πράξεις στο κόκκινο χαλί. Έφτασε με ένα τεραστίων διαστάσεων, ζεστό ροζ Brandon Maxwell φόρεμα συνοδευόμενη από ένα προσωπικό από τουλάχιστον έξι άνδρες και γυναίκες που κρατούσαν ομπρέλες.

 

Ανυψώσουν το φόρεμά της για να αποκαλύψουν μία μαύρη τουαλέτα. Και έπειτα ένα άλλο φόρεμα! Και ένα άλλο! Και ένα άλλο! Και τελικά εμφανίστηκε με τα εσώρουχά της.

Ο τραγουδιστής και ηθοποιός Μπίλι Πορτερ ξεπέρασε τον εαυτό του, δηλαδή την προηγούμενη εμφάνισή του στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών, στο Met Gala, Έφτασε σαν βασιλιάς στο κόκκινο χαλί, πάνω στον θρόνο του Φαραώ που μετέφεραν έξι γεροδεμένοι άνδρες. Στη συνέχεια άνοιξε τεράστια χρυσά φτερά σαν φοίνικας.

Η Κέιτι Πέρι εμφανίστηκε "φωτισμένη" ως πολυέλαιος με πολυτελές φόρεμα Moschino και η Cardi B με κόκκινη τουαλέτα Thom Browne με ίσως τη μεγαλύτερη ουρά που διέσχισε ποτέ το κόκκινο χαλί του γκαλά. Οι αδερφές Τζένερ, Κένταλ και Κάιλι εντυπωσίασαν με τουαλέτες με φτερά σε λιλά και πορτοκαλί χρώματα. Όμως όταν έφθασε στο γκαλά η Zendaya με τουαλέτα τύπου Σταχτοπούτας, στο διαδίκτυο άρχισαν να παραλληλίζονται και οι τρεις. Η Zendaya ως Σταχτοπούτα και οι Τζένερ ως κακές αδερφές της.

Η ετεροθαλής αδερφή τους, Κιμ Καρντάσιαν επέλεξε να περπατήσει στο κόκκινο χαλί με βρεγμένο διάφανο look με ένα φόρεμα έως το γόνατο σε ουδέτερη απόχρωση και βαθύ ντεκολτέ. Το φόρεμα, η πρώτη δημιουργία του Thierry Mugler τα τελευταία 20 χρόνια ήταν εμπνευσμένο από μια ταινία της Ράκελ Γουέλς σύμφωνα με ένα tweet  της Καρντάσιαν. Η δημιουργία από λατέξ γκρι-μπεζ και ιριδίζουσες χάντρες, δημιουργούσε την ψευδαίσθηση ότι η Κιμ Καρντάσιαν  μόλις βγήκε από τον ωκεανό σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ. 

Σε ρόλο οικοδέσποινας όπως κάθε χρόνο ήταν η αρχισυντάκτρια της Vogue , Άννα Γουίντουρ με τη βοήθεια φέτος τριών προσωπικοτήτων που ωθούν τα όρια της μόδας, την τραγουδίστρια και ηθοποιό, Lady Gaga, τον τραγουδιστή Χάρι Στάιλς, την αθλήτρια του τένις, Σερένα Ουίλιαμς και τον Αλεσάντρο Μικέλε, διευθυντή δημιουργικού του οίκου Gucci.

Η Άννα Γουίντουρ, είδωλο του camp εμφανίστηκε με ροζ Chanel τουαλέτα υψηλής ραπτικής και ροζ κάπα από φτερά.

Εμφανίσεις που εντυπωσίασαν ήταν εκείνη της Τρέισι Έλις Ρος, την οποία ο Τζέρεμι Σκοτ μετέτρεψε στην κυριολεξία σε έργο τέχνης και του ηθοποιού, τραγουδιστή Τζάρεντ Λέτο, ο οποίος κρατούσε το πιο ακριβό αξεσουάρ, ομοίωμα του κεφαλιού του, μία τάση που πρωτοπαρουσιάστηκε σε επίδειξη του οίκου Gucci.

Δείτε περισσότερες φωτό στο Slide Show

Πηγή φωτό: Daily Mail 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ