Περίσσεψε το τσουρέκι από το Πάσχα; - H Ντίνα Νικολάου μας φτιάχνει ένα απίστευτο γλυκό – Πάστα από τσουρέκι και ζελέ τριαντάφυλλο

Υπέροχο και δροσερό γλυκό που αξιοποιεί το μπαγιάτικο τσουρέκι που μας έχει περισσέψει.

ΥΛΙΚΑ
6 χοντρές φέτες από μπαγιάτικο τσουρέκι
1 φλιτζ. τσαγιού έτοιμο γλυκό τριαντάφυλλο
Για το ζελέ τριαντάφυλλο
1 φλιτζ. τσαγιού σιρόπι τριαντάφυλλο
2 φλιτζ. τσαγιού νερό
3 φύλλα ζελατίνης (6 γρ. συνολικά)
Για το σιρόπι
3 ποτήρια νερό
2½ ποτήρι ζάχαρη
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 φλοίδα από ακέρωτο λεμόνι

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  • Για το ζελέ: Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζω τις ζελατίνες να μαλακώσουν.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το σιρόπι τριαντάφυλλο και το μετρημένο νερό. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά αφήνω το μείγμα να πάρει μια-δύο βράσεις. Αποσύρω την κατσαρόλα από την φωτιά, στύβω με τα χέρια μου τις ζελατίνες και τις προσθέτω στην κατσαρόλα. Ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθούν και αφήνω στην άκρη μέχρι να κρυώσει.
  •  Ντύνω με μεμβράνη 6 ατομικές φόρμες (ή μια μεγάλη) και μοιράζω εκεί το κρύο ζελέ. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω τις φόρμες στο ψυγείο για 3 ώρες.
  • Για το σιρόπι: Βάζω όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά. Κατεβάζω την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει.
  • Συναρμολόγηση: Βγάζω τις φόρμες με το ζελέ τριαντάφυλλο από το ψυγείο. Ισομοιράζω το γλυκό τριαντάφυλλο και στρώνω καλά με ένα κουτάλι. Βουτάω μια μια τις φέτες του τσουρεκιού στο σιρόπι για να «τραβήξουν» καλά και τις «σφηνώνω» στις φόρμες πιέζοντας με τα χέρια για να χωρέσουν. Σκεπάζω τις φόρμες με μεμβράνη και τις βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Για να σερβίρω, αναποδογυρίζω τις φόρμες στα πιάτα και με τη βοήθεια της μεμβράνης ξεφορμάρω τις πάστες.

 

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ