Έφηβη στις ΗΠΑ πάσχει από σπάνια αμνησία - Ο εγκέφαλός της «σβήνει» τις αναμνήσεις της κάθε μέρα

Πάσχει από σπάνια αμνησία!

 

Η 16χρονη Caitlin Little δεν μπορεί να θυμηθεί ποια ημέρα της εβδομάδας είναι, ποια μαθήματα παρακολουθεί στο σχολείο ή ακόμα και πώς να ανοίξει την πόρτα από το βανάκι της οικογένειάς της, έπειτα από ένα χτύπημα που είχε στο κεφάλι.

Τον Οκτώβριο του 2017, η Caitlin συμμετείχε σε μια προπόνηση στην ύπαιθρο όταν χτυπήθηκε από συμπαίκτη της στο κεφάλι. 

Οι γονείς της την πήγαν αμέσως στο νοσοκομείο του Greensboro της Βόρειας Καρολίνα όπου οι γιατροί διέγνωσαν διάσειση και ότι η μνήμη της θα επανέλθει φυσιολογικά μέσα σε τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με το Fox 8.

Όταν κάθε βράδυ η έφηβη πέφτει για ύπνο, ο εγκέφαλός της «σβήνει» τις αναμνήσεις της ημέρας κι εκείνη ξυπνά το επόμενο πρωί έχοντας ξεχάσει κυριολεκτικώς τα πάντα. Οι γιατροί μέχρι στιγμής δηλώνουν ανίκανοι να βρουν τη θεραπεία γι’ αυτή την περίεργη μορφή αμνησίας.

Οι γιατροί διέγνωσαν ότι η έφηβη πάσχει από μια μορφή «πρόωρης αμνησίας», η οποία είναι η αδυναμία καταγραφής νέων αναμνήσεων μετά από το γεγονός που προκάλεσε την αμνησία.

Όπως αναφέρει το Fox8, οι γιατροί ισχυρίζονται ότι μπορούν να επαναφέρουν τη μνήμη της.

Η Caitlin και η οικογένειά της έχουν ήδη συναντηθεί με μια ομάδα ιατρών στο Τέξας για να δοκιμάσουν μια νέα πειραματική θεραπεία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ