Αποχαιρετώ τον ιππότη-συμπαρουσιαστή μου Αργύρη Κουσούρη - Τον άνδρα από βελούδο, τον αντιστάρ, τον gentleman

Το αντίο μου στον Αργύρη Κουσούρη.

Ο Αργύρης ήταν ο πιο τρυφερός άνθρωπος που συνάντησα στην τηλεοπτική μου καριέρα ό τζέντλεμαν, ό πιο ....αντιτηλεοπτικός, ο αντιστάρ και εξηγούμαι:

Ο Αργύρης Κουσούρης ήταν μια φυσιογνωμία που ταίριαζε με όλα του τα προσόντα, τις γλώσσες, την παιδεία, την καλλιέργεια, τη φυσική του ευγένεια για να σταθεί στο γυαλί και να μεταφέρει με πειθώ, ηπιότητα και ποιότητα τις ειδήσεις.

Ακριβώς αυτά τα ατού του δεν ήταν καλοδεχούμενα στον σκληρό ενίοτε άγριο κόσμο της τηλεόρασης....

Ο Αργύρης δεν ζήλευε, δεν φθονούσε γιατί δεν το είχε ανάγκη. Ο Αργύρης δεν σήκωνε την φωνή γιατί δεν πίστευε ότι ανεβάζοντας τον τόνο της φωνής του, αυτής της υπεροχής συγκλονιστική φωνής του θα έπειθε ή θα διεκδικούσε καλύτερα.

Ο Αργύρης δεν παρέκαμπτε, δεν πατούσε όπου βρει για να προχωρήσει μπροστά, είχε αξία και ως άξιος πίστευε ότι εκτιμάται με αντικειμενικά κριτήρια.

Ήταν ένας ρομαντικός της ελληνικής τηλεόρασης με γοητευτικό πρόσωπο ηθοποιού του Χόλιγουντ και φωνή χαρακτηριστική όπως απαιτείται σε αυτό το επάγγελμα για να ξεχωρίσεις.

Είχα την πολύ μεγάλη τύχη να συνεργαστώ μαζί του στην ΕΡΤ 2 να με ακουμπήσει η βελούδινη συμπεριφορά του.

Μη νομίζετε ότι τον εκθειάζω μετά θάνατον, απλά βαθειά λυπάμαι γιατί ήταν τόσο μοναδικός που θα έπρεπε να έχω επιδιώξει να τον συναντώ πιο τακτικά σε φιλικό επίπεδο γιατί ένας άνθρωπος με καλοσύνη, γενναιοδωρία ψυχής είχε μόνο να προσφέρει και ως φίλος.

Στην μετέπειτα τηλεοπτική μου καριέρα ουδέποτε διασταυρώθηκα με έναν ιππότη σαν τον Αργύρη Κουσούρη.

Θα κλείσω αυτό το αντίο με μία υπέροχη ανάμνηση: ο τότε Γενικός διευθυντής της ΕΡΤ 2, μετέπειτα υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος επέλεξε τους δυο μας για να πάμε σαν τηλεοπτικό ζευγάρι να παρουσιάσουμε για πρώτη και μοναδική φορά το καρναβάλι της Πάτρας αντί του Άλκη Στέα.

Δείτε επίσης: "Έφυγε" ο Αργύρης Κουσούρης - Το τελευταίο του δελτίο ειδήσεων στην ΕΡΤ (Βίντεο)

Περάσαμε ένα αξέχαστο μοναδικό δεκαήμερο καλύπτοντας απ’ άκρη σ’ άκρη της ζωηρής αποκριάτικης αχαϊκής πρωτεύουσας τα πάρτυ, τις εκδηλώσεις Παρέα Με έναν άλλο αγαπημένο και king της τηλεσκηνοθεσίας τον Βασίλη Βλαχοδημητρόπουλο.

Το highlight αυτού του δεκαημέρου όμως έμελλε να μας φέρει σε αμηχανία και δύσκολη θέση και τους δύο γιατί ταιριάζαμε σαν χαρακτήρες.

Όταν είδαμε τον Άλκη Στέα να μας κοιτάζει παραπονεμένος και να απορεί γιατί ξαφνικά, ενώ εκείνος παρουσίαζε για χρόνια το καρναβάλι της Πάτρας είχε αντικατασταθεί, ο Αργύρης και εγώ νιώθαμε πολύ άσχημα.

Στο καλό Αργύρη μου, ήσουν άντρας από βελούδο, ήσουν κύριος, δεν θα σε ξεχάσω ποτέ.

Ας είναι πολύ ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει Αργυράκο μου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ