Σαν ''αντάρτης'' ο Μανώλης Γλέζος – Καλά κρατεί στα 97 του με ολόλευκα μαλλιά και γένια (φωτό)

Η Ρωσία τον τίμησε για τον αγώνα του κατά των Ναζί...

Τον Μανώλη Γλέζο, στο σπίτι του, επισκέφτθηκε ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα και του επέδωσε το γραμματόσημο του 1959 των Ταχυδρομείων της ΕΣΣΔ με το πορτρέτο του.

Στις 13 Μαΐου ο Αντρέι Μάσλοβ επισκέφθηκε τον ήρωα της Εθνικής Αντίστασης, τον κάτοχο του Διεθνούς Βραβείου Λένιν «Για την ενίσχυση της ειρήνης μεταξύ των λαών» (1963) Μανώλη Γλέζο, με αφορμή την 74η επέτειο της νίκης ενάντια στον ναζισμό.\

 

 

Δείτε επίσης: 91 ετών σήμερα ο Μανώλης Γλέζος - δείτε την web συνέντευξη που μου είχε δώσει με αναδρομή από την Απείρανθο της Νάξου, τις 3 φορές που γλύτωσε τον θάνατο έως τον Αλέξη Τσίπρα

 

Ο Ρώσος πρέσβης επέδωσε στον κ. Γλέζο το γραμματόσημο του 1959 των Ταχυδρομείων της ΕΣΣΔ με το πορτρέτο του και την επιγραφή «Ελευθερία στον Ήρωα του Ελληνικού Λαού Μανώλη Γλέζο».

Η επίσκεψη έγινε χθες, 13 Μαΐου και σε ανακοίνωσή της, η πρεσβεία της Ρωσίας χαρακτηρίζει τον Μανώλη Γλέζο ως «θρυλικό Ήρωα της Ελληνικής Αντιφασιστικής Αντίστασης, τον κάτοχο του Διεθνούς Βραβείου Λένιν «Για την ενίσχυση της ειρήνης μεταξύ των λαών» (1963)». Ο βετεράνος πολιτικός έμοιαζε αγνώριστος με τη μακριά λευκή γενιάδα του, όπως δεν τον έχουμε συνηθίσει.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ