Made in Greece το Αυγοτάραχο Trikalinos: Το «χαβιάρι» της Ελλάδας – Μυστικό συστατικό των μεγαλύτερων σεφ διεθνώς, Ferran Adrià, Jose Andres, Joan Roca…

Είναι ένα από τα υπέροχα premium brands με ιστορία 100% made in Greece, που συγκαταλέγεται στα καλύτερα του κόσμου.

Το “Αυγοτάραχο Trikalinos” είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που μπορούμε να κάνουμε αν θέλουμε να δώσουμε μία γκουρμέ νότα και αίγλη στο τραπέζι μας.

 

Όχι έναν αλλά δύο αιώνες πίσω άρχισε να χτίζεται η ιστορία της οικογένειας Τρικαλινού με το γνωστό αυγοτάραχο, που έχει αγαπηθεί και στο εξωτερικό, αφού έχει τοποθετηθεί στα καλύτερα delicatessen και εστιατόρια. Και δεν είναι μόνο αυτό, αφού πολλοί σεφ το επιλέγουν για να μεγαλουργήσουν και ανάμεσα σε αυτούς και ο διάσημος Ισπανός σεφ Ferran Adrià, που γι' αυτόν αποτελεί δείγμα της υψηλής ελληνικής γαστρονομίας.

[caption id="attachment_32082" align="aligncenter" width="660"] Ferran Adria και Ζαφείρης Τρικαλινός[/caption]

Όλα ξεκίνησαν το 1856 από το Αιτωλικό, όταν τα τρία αδέρφια της οικογένειας Τρικαλινός, ο Ζαφείρης, ο Νίκος και ο Γιώργος ξεκίνησαν την παραγωγή και εμπορία του αυγοτάραχου. Το 1942  ο Παναγιώτης Τρικαλινός – γιος του Ζαφείρη και πατέρας του τρέχοντος ιδιοκτήτη- αναλαμβάνει την επιχείρηση του αυγοτάραχου, όντας έμπειρος Ιβαράς και Καπετάνιος σε μια σειρά Ιβαριών του Αιτωλικού. Το 1995 ο Ζαφείρης Τρικαλινός, και τωρινός ιδιοκτήτης, αναλαμβάνει την ηγεσία της οικογενειακής επιχείρησης παραγωγής και εμπορίας αυγοτάραχου, εκτινάσσοντας με τα χρόνια πωλήσεις και εξαγωγές.

Χρονιά σταθμός για την εξέλιξη της εταιρείας ήταν το 2005  , όταν η εταιρία Trikalinos άρχισε να παράγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Αυγοτάραχο Τρίμμα. Ο σπουδαίος Chef Jose Andres προσυπογράφει το Trikalinos Αυγοτάραχο. Οι βραβεύσεις σε διεθνείς γαστρονομικούς διαγωνισμούς ακολούθησαν βροχή. 

Η κορωνίδα των προϊόντων της εταιρίας είναι το “Αυγοτάραχο Trikalinos”, το οποίο έχει προταθεί από διεθνείς δημοσιογράφους γεύσης ως η εναλλακτική λύση στο χαβιάρι. Για τον Ferran Adria είναι ένα από τα 30 καλύτερα και πιο υγιεινά προϊόντα του κόσμου. Για πολλούς ακόμη σεφ, όπως Thomas Keller, Jose Andres, Grant Achatz, Joan Roca, Juan Mari Arzak και Alain Ducasse, αποτελεί το μυστικό συστατικό στα επιτυχημένα πιάτα τους.

Το 2013 η εταιρεία επιφύλασσε μία έκπληξη στους καταναλωτές. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το Αυθεντικό Μελίχλωρο Golden Age Αυγοτάραχο, ένα νέο εκλεκτό προϊόν, σε περιορισμένη έκδοση. Ακόμη τρία νέα προϊόντα έχουν σειρά και κυκλοφορούν με την επωνυμία “Αλάτι: Φυσικό, Βοτανικό και Καπνιστό”. Η σειρά των προϊόντων είναι υπό τη διπλή επωνυμία και των δύο εταιρειών Τρικαλινός και της Γαίας.

Τι κάνει όμως το Trikalinos Μελίχλωρο Αυγοτάραχο τόσο ξεχωριστό; Αρχικά το γεγονός ότι προέρχεται από μια μοναδική -περιορισμένου αριθμού- επιλογή και συλλογή των πιο χρυσαφένιων αυγών της παραγωγής του Αυγοτάραχου Trikalinos και είναι σφραγισμένο σε μια λεπτή μεμβράνη από φυσικό κερί μέλισσας. Φυσικά είναι ένα προϊόν χωρίς συντηρητικά με υψηλή διατροφική αξία, βελούδινη υφή και λεπτή -αλλά μακράς διάρκειας- επίγευση. Είναι ένα προϊόν που προορίζεται για τους πιο ευαίσθητους και εκλεπτυσμένους ουρανίσκους, σύντομης διάρκειας γι' αυτό και καταναλώνεται πάντα χλωρό. Το Αυθεντικό Μελίχλωρο Αυγοτάραχο Trikalinos είναι Ελληνικής παραγωγής και αποτελεί μιας ανώτερης ποιότητας γαστρονομική λιχουδιά, που έχει σφραγίσει στον πυρήνα του μια πολύ-επίπεδη παλέτα: θαλασσινό αεράκι, τύρφη και ιώδιο σε συνδυασμό με τη μακράς διάρκειας κρεμώδη γεύση από καβουρντισμένα αμύγδαλα.

 

 

Την επόμενη χρονιά, το Νο 1 εστιατόριο του κόσμου για το έτος 2013, το “El Celler de Can Rocas», εγκαινίασε ένα πιάτο αφιερωμένο στην Trikalinos Αυγοτάραχο, με μαριναρισμένο σκουμπρί, αντζούγιες, κάπαρη και τουρσί και τότε όλοι αναρωτιόντουσαν πόσο πιο ψηλά μπορεί να φτάσει αυτή η εταιρεία. Όμως υπήρχε κι άλλο.

Μια νέα πρωτοποριακή συσκευασία ήρθε να αγκαλιάσει το νέο προϊόν της εταιρίας, Θαλασσινό Αλάτι, για το οποίο τιμήθηκε με το Χάλκινο Pentaward στο Τόκιο, την ίδια χρονιά.

Διαβάστε την συνέχεια στο MadeinGreece.news

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ