Άκης Πετρετζίκης: Θεϊκό γλυκό με τζίντζερ θα μαγέψει τον ουρανίσκο σας!

Ένα απολαυστικό γλυκό που θα σας πλανέψει!

Υλικά

  • 225 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 225 γρ. μέλι
  • 225 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 145 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση

  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 2 κ.γ. άχνη ζάχαρη
  • χυμό από μισό πορτοκάλι

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C στον αέρα.
  • Bάζουμε τον χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα από το πορτοκάλι και το λεμόνι, το μέλι, το αλεύρι, το βούτυρο, το τζίντζερ, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη ζάχαρη και τέλος το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι αντικολλητικό ή σε ένα ταψάκι με αντικολλητική λαδόκολλα πιου έχουμε βουτυρώσει και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Προσοχή το ταψάκι και η λαδόκολλα πρέπει να είναι πολύ αντικολλητικά. Αν δεν είναι, υπάρχει περίπτωση να μη βγει το γλυκό μας.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα τα υλικά για τη γέμιση με τη σειρά, το γιαούρτι πρώτα, την άχνη και τον χυμό πορτοκάλι, μέχρι να γίνουν λεία και κρεμώδη.
  • Μόλις ετοιμαστεί το γλυκό μας αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και έπειτα το κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια των 5x10 εκ.
  • Ρίχνουμε τη γέμιση από πάνω και σερβίρουμε.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα. Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ