Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις και οι τροπολογίες για «13η σύνταξη» και μείωση ΦΠΑ

Υπέρ της αρχής ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΔΗΣΥ, ΧΑ και Ποτάμι. ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων ψήφισαν «παρών»

 

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τις 120 δόσεις και οι τροπολογίες για την «13η σύνταξη» και τη μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα, εστίαση και ενέργεια.

Το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις, ψήφισαν επί της αρχής όλα τα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΔΗΣΥ - Χ.Α. και ΠΟΤΑΜΙ), εκτός του ΚΚΕ και της Ένωσης Κεντρώων που ψήφισαν "παρών".

Τσίπρας: Τα μέτρα αποκαθιστούν σταδιακά τις αδικίες που "γέννησε" η κρίση

Τα μέτρα που αποκαθιστούν σταδιακά τις αδικίες τις οποίες γέννησε η κρίση και τα μνημόνια, ανέπτυξε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβασή του στη Βουλή, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επιπλέον μέτρων ελάφρυνσης στο τέλος του χρόνου λόγω της θετικής πορείας της οικονομίας σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ. 

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι τα μέτρα που ψηφίστηκαν  σήμερα στη Βουλή είναι μόνιμα και έχουν όχι μόνο φιλολαϊκό αλλά και φιλοαναπτυξιακό χαρακτήρα. «Το επαναλαμβάνω για να γίνει κατανοητό απ' όσους μιλούν για κόλπα και για προεκλογικές παροχές», είπε ο κ. Τσίπρας και προσέθεσε ότι τα μέτρα θα επιφέρουν επιπλέον ανάπτυξη και θα δώσουν δυνατότητες για πρόσθετα μέτρα ελάφρυνσης στο τέλος του χρόνου.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ