Χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός απαραίτητη δεξιότητα για τους εφήβους στον 21ο αιώνα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση του Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού με θέμα: «Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός Απαραίτητη Δεξιότητα για τους Εφήβους στον 21o αιώνα».

Οι τρείς ομιλίες τoυ Καθηγητή Ν. Φίλιππα, της Δικηγόρου υπ. Ευρωβουλευτή Βασιλικής Λαζαράκου και της Παιδοψυχολόγου Τζίνας Θανοπούλου, κάλυψαν το όλο θέμα από διαφορετικές σκοπιές και ανέλυσαν μεταξύ άλλων πως η τεχνολογία θα επηρεάσει την φύση των επαγγελμάτων στον Χρηματοπιστωτικό τομέα, το ρόλο του Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού στη συνειδητότητα των νέων πολιτών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας. 

Οι ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος του Ινστιτούτο Δρ. Νικόλαος Φίλιππας, η Δικηγόρος, Αντιπρόεδρος Κεφαλαιογοράς και υποψήφια Ευρωβουλευτής Δρ. Βασιλική Λαζαράκου που είναι μαζί με την κα Θανοπούλου μέλη της Συμβουλευτικής, Επιστημονικής Επιτροπής του Ινστιτούτου.
Η ομιλία της κας Θανοπούλου είχε θέμα «Συναισθηματική Νοημοσύνη E.Q. και Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός για εφήβους»

Η εκδήλωση είχε ιδιαίτερη επιτυχία και το σχόλιο της μητέρας Ε.Τ. που έλαβε μέρος, εκφράζει το συναίσθημα πολλών που συμμετείχαν:«Αυτό που πάντα μένει, μετά απο μια ομιλία σου αγαπημένη Thanopoulou G Gina, είναι η αίσθηση πως μας προσέφερες απλόχερα ακόμη λίγη γνώση και θετική ενέργεια μέσα από την εξαιρετική σου παρουσίαση για τον Οικονομικό Αλφαβητισμό. Ενα μεγάλο ευχαριστώ και από τα παιδιά μου που παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την εκδηλωση. Μπράβο σε όλους τους ομιλητές!»

Η Τζίνα Γ. Θανοπούλου, Ed.M.. M.A. HARVARD University, είναι Ψυχο-Εκπαιδευτική Σύμβουλος - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Παιδιών, Εφήβων Οικογένειας, Ζευγαριών, Ψυχολογία Υγείας, Επαγγελματικός Προσανατολισμός.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ