Παραιτήθηκε ο Στράχε μετά τον σάλο – Προς πρόωρες εκλογές η Αυστρία

Υπέβαλλε την παραίτηση του ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας.

O αντικαγκελάριος της Αυστρίας και ηγέτης της ακροδεξιάς Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του μετά τον σάλο που προκάλεσε η δημοσίευση ενός μυστικού βίντεο, στο οποίο φαίνεται να προσφέρει κρατικές συμβάσεις αντάλλαγμα για την πολιτική υποστήριξη προς αυτόν και το κόμμα του.

"Υπέβαλα την παραίτησή μου από τα καθήκοντα του αντικαγκελαρίου στον καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος την έκανε δεκτή", ανακοίνωσε ο 49χρονος Στράχε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βιένη.

"Έκανα ένα σφάλμα και δεν θέλω αυτό να είναι ένα πρόσχημα για να αποδυναμώσει τον συνασπισμό", πρόσθεσε.

Ο Στράχε μετείχε στην κυβέρνηση συνασπισμού που σχηματίστηκε υπό τον συντηρητικό καγκελάριο Κουρτς τον Δεκέμβριο του 2017.

Ηγετικά στελέχη του Λαϊκού Κόμματος φέρεται να απορρίπτουν τη συνέχιση του συνασπισμού με μία αντικατάσταση του Στράχε στη θέση του αντικαγκελάριου από τον υπαρχηγό των Ελευθέρων και νυν υπουργό Συγκοινωνιών Νόρμπερτ Χόφερ, καθώς η παραμονή αυτού του κυβερνητικού σχήματος θα ήταν "καταστροφική" για την εικόνα της Αυστρίας στο εξωτερικό.

Δείτε επίσης: Σάλος στην Αυστρία με το βίντεο του ακροδεξιού αντικαγκελάριου - Διαπραγματεύεται μίζες

Οι φωνές στο Λαϊκό Κόμμα που υποστηρίζουν τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών γίνονται ολοένα και εντονότερες, αναφέρει η Kurier, επικαλούμενη υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος που είπε ότι "η ιστορία έχει τελειώσει οριστικά".

Ωστόσο, όπως σημειωνόταν σχετικά, υπάρχουν και άλλοι κομματικοί κύκλοι που υποστηρίζουν τη συνέχιση του συνασπισμού, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο βίντεο, ο Στράχε εμφανίζεται καθαρά να υπόσχεται σε υποτιθέμενη Ρωσίδα επιχειρηματία δημόσιες συμβάσεις λίγους μήνες πριν από τις αυστριακές βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2017, με αντάλλαγμα την προεκλογική στήριξή της προς το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ