Η Αναστασία Ρόβα τάσσεται στο πλευρό του Κ. Μπακογιάννη και ζητά την ψήφο μας γιατί «Χρειαζόμαστε επειγόντως μια επίθεση Πολιτισμού χωρίς να κοιτάμε πίσω!»

To eirinika.gr, πιστό στο ραντεβού του με τις εξελίξεις και την ενημέρωση, κινείται σε εκλογικούς ρυθμούς.

Με αφορμή λοιπόν τις διπλές κάλπες που στήνονται την Κυριακή 26 Μαΐου, για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές (δεύτερος γύρος στις 2 Ιουνίου), επιλέξαμε να «ανακρίνουμε» πολλούς από τους υποψηφίους ευρωβουλευτές, δημάρχους, περιφερειάρχες αλλά και συμβούλους που διεκδικούν την ψήφο της ελληνικής κοινωνίας. 

Με αμεροληψία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα θα σας βοηθήσουμε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα για την κρίσιμη ώρα της «σταύρωσης», ρωτώντας κάθε υποψήφιο για θέματα που αφορούν το ελληνικό και ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, τη δημοσιονομική κρίση που ακόμα βιώνουμε στο πετσί μας, τους λόγους για τους οποίους ζητά την ψήφο μας αλλά και μικρές εύλογες απορίες που προκύπτουν για τον ίδιο, τα πεπραγμένα και το όραμά του. 

Σήμερα, φιλοξενούμε στη στήλη μας την Αναστασία Ρόβα, η οποία διεκδικεί την εκλογή της στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, μέσω του συνδυασμού του συνδυασμού του «Αθήνα Ψηλά» του κ. Κώστα Μπακογιάννη. 

Διεκδικείτε την είσοδό σας στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων. Ποιοι είναι οι 5 κορυφαίοι λόγοι για τους οποίους πιστεύετε πως πρέπει να σας ψηφίσει κάποιος;

Μου ζητάτε να βρω πέντε λόγους και δυσκολεύομαι να τους απαριθμήσω, επειδή πιστεύω ότι τους λόγους τους βρίσκουμε “περπατώντας” μαζί. Μαζί με τους πολίτες που θα με ψηφίσουν και που αγαπούν αυτή την πόλη, που την αντιμετωπίζουν ως μια πόλη “μαγική”, ως μια πόλη “ιδέα”, θα προσδιορίσουμε τους κορυφαίους λόγους που έχουν, όπως είναι φυσικό, προτεραιότητα. Προσπαθώ να κοινοποιήσω  στους γύρω μου, από την πρώτη στιγμή που πήρα την απόφασή μου, είναι ότι “ξεκινάμε από τα πρακτικά που φτιάχνουν την μέρα μας. Και τα πρακτικά ξεκινούν από την Ασφάλεια, η οποία και χτίζει την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Από εκεί φτιάχνουμε τον Πολιτισμό μας. Επειδή ο Πολιτισμός είναι η εμπιστοσύνη στους άλλους. Και η εμπιστοσύνη φέρνει τη συνεννόηση, τις κοινές σκέψεις και λύσεις, την ανθρωπιά”.

Ποιο θεωρείτε πως είναι εν έτει 2019 το μεγαλύτερο πρόβλημα του δήμου Αθηναίων αλλά και ποιο το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του; Πώς διορθώνεται το πρώτο και πώς αναδεικνύεται το δεύτερο;

Θα ήταν εύκολο να απαντήσω μονολεκτικά: η ασφάλεια. Ομως, πιστεύω, ότι η σημερινή κατάσταση του δήμου της Αθήνας αποτυπώνεται σ’ ένα μεγαλύτερο πρόβλημα, που εμπεριέχει το πρόβλημα της ασφάλειας, και είναι η έλλειψη “πολιτισμού της καθημερινότητας”.  Για να “διορθωθεί” χρειάζεται να βάλουμε “μικρούς” καθημερινούς στόχους όπως: πόλη καθαρή, πόλη πράσινη, προσβάσιμη σε όλους, ασφαλής, πόλη που περπατιέται, πόλη φωτισμένη. Καλούμαστε, λοιπόν, όλοι μαζί να διώξουμε το σκοτάδι από τους δρόμους και μακάρι και από τις ζωές μας. Να τις αναδείξουμε! Γιατί Πολιτισμός, είναι οι Αρχές μας. Γιατί ο Πολιτισμός αλλάζει την πόλη. Και Αρχή σημαίνει πίστη σε υποχρεώσεις και εφαρμογή κανόνων. Αυτή η αρχή είναι η αρχή της ευθύνης του Δήμου της Αθήνας.

Γιατί επιλέξατε να ενταχθείτε στον συνδυασμό του κ. Μπακογιάννη; Τι το ξεχωριστό βλέπετε σε αυτόν;

Εχοντας γυρίσει πριν ένα περίπου χρόνο από τις Βρυξέλλες, όπου εργαζόμουν, παρατήρησα ότι οι άνθρωποι γύρω μου περπατούσαν με το κεφάλι σκυφτό. Το σύνθημα “Αθήνα Ψηλά” ήταν η αρχή που μ’ έκανε να ψάξω περισσότερο το “πρόσωπο” που υπάρχει πίσω από το σύνθημα. Και αυτό που ανακάλυψα στον Κώστα Μπακογιάννη, ήταν ότι το “ξεχωριστό” που έχει είναι ότι μιλάει σαν ένας από μας. Χρησιμοποιεί λέξεις όπως: θέλω, μπορώ, αποφασίζω, προσπαθώ, παλεύω, δουλεύω, αξίζω! Υπό έναν όρο: να το προσπαθήσουμε μαζί! Γιατί όπως συνεχώς επαναλαμβάνει “κανείς δεν νικάει μόνος του. Οι παρέες γράφουν ιστορία, οι συλλογικότητες αλλάζουν τον κόσμο”. Και το σπουδαιότερο: το πρόγραμμά του (διαθέσιμο στο Διαδύκτιο αναλυτικά, αλλά και σε έντυπη συνοπτική μορφή) είναι λεπτομερές (προσδιορίζει ακόμα και τους δρόμους που θα υπάρξουν βελτιώσεις), κοστολογημένο ανά δράση, στελεχωμένο κιόλας!

Πώς ονειρεύεστε την Αθήνα; Περιγράψτε μας το όραμά σας ως ένας άνθρωπος που θα μπορούσε να αποφασίσει για την ιδανική του πόλη;

Με τη φράση “Ασφάλεια και Πολιτισμός: είναι θέμα ΑΡΧΗΣ” ξεκίνησα να ονειρεύομαι την πόλη μου. “Αρχή σημαίνει πίστη σε υποχρεώσεις και εφαρμογή κανόνων” και η έννοια μιας ιδανικής πόλης δεν μπορεί παρά να εκφράζεται μέσα από την αξιοπρέπεια, την ελευθερία, το σεβασμό και την αλληλεγγύη του ενός προς τον άλλο. Θα ήθελα να “φτιάξω” μια ανθρώπινη πόλη!

Πώς θα αξιολογούσατε την 4ετία Καμίνη στον δήμο Αθηναίων; Τι έκανε σωστά και τι λάθος;

Σ’ ενα πράγμα έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια: να είμαστε “εύκολοι” στην αρνητική κριτική. Η σημερινή εικόνα της πόλης δεν αφήνει άλλα περιθώρια αρνητικής προσέγγισης. Δεν θέλω να πιστέψω ότι δεν έγινε “τίποτε” καλό τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα. Η οικονομική κρίση αρχικά μαζί με το προσφυγικό, είναι σίγουρο ότι άλλαξαν “βίαια” τον αρχικό σχεδιασμό για μια όμορφη και ήσυχη πόλη. Το βάρος δόθηκε, μονοσήμαντα, στο κοινωνικό-ανθρωπιστικό μέτωπο αφήνοντας στην “άκρη” ζητήματα που σήμερα, δυστυχώς, δεν αφήνουν κανένα άλλο χρονικό περιθώριο παράτασης.

Χρειαζόμαστε επειγόντως μια επίθεση Πολιτισμού χωρίς να κοιτάμε πίσω!

Who is who

Ρόβα Αναστασία (Νατάσσα)

Γεννήθηκε στην Πρέβεζα και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Σπούδασε Ιστορία Τέχνης στο PARIS X-Nanterre. Είναι πτυχιούχος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στον “Ευρωπαϊκό Πολιτισμό” και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Τμήματος “Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών” του Πανεπιστημίου Πειραιά. Σπουδάζει Δημοσιογραφία. 
Μιλάει Γαλλικά και Αγγλικά.

Εχει υπηρετήσει για πάνω από μιαν εικοσαετία σε θέσεις ευθύνης του Δημόσιου Τομέα (Πανεπιστήμια Αιγαίου, Ιονίου, Αθηνών, Υπουργεία Πολιτισμού, Δημόσιας Τάξης, Υγείας), Μέγαρο Μαξίμου και πρόσφατα στην Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία (Βρυξέλλες). Εργάζεται στο Υπουργείο Οικονομικών.
Μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Γυναικών και εθελόντρια στην ΜΚΟ “The HomeProject”.
Παντρεμένη με τον συγγραφέα-μεταφραστή Φίλιππο Δρακονταειδή, έχουν έναν γιο, τον Διονύση-Νικηφόρο.
«Ασφάλεια και Πολιτισμός: είναι θέμα ΑΡΧΗΣ» με τον Κώστα Μπακογιάννη. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ