Αλέξης Τσίπρας: Τώρα δόθηκε η 13η σύνταξη – Θα δώσουμε σύνταξη και τα Χριστούγεννα (βίντεο)

Ανοικτό ενδεχόμενο για περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης στο τέλος του έτους...

Τους κινδύνους από ένα αρνητικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές για τα μέτρα ελάφρυνσης, και εφόσον επικρατήσουν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη οι «εμμονικές δυνάμεις της λιτότητας» επισήμανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του News 247 και στον Βασίλη Σκουρή, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για χορήγηση και δώρου Χριστουγέννων μετά το δώρο Πάσχα.

Αναλύοντας την σημασία των ευρωεκλογών ανέφερε: «Στις κάλπες θα προκύψουν συσχετισμοί και θα διαμορφώσουν περαιτέρω τις συνθήκες για την άσκηση οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής.

Αν υπερισχύσουν οι δυνάμεις της εμμονικής λιτότητας θα έχουμε προβλήματα. Αν επικρατήσει για παράδειγμα ο κ. Βέμπερ θα πάρει τηλέφωνο τον Έλληνα πρωθυπουργό και θα του πει ότι δεν εγκρίνει το πακέτο των θετικών μέτρων.

 

 

Αν ο συσχετισμός δύναμης για εμάς που φέρνουμε ανάσα στους ασθενέστερους είναι υπέρ μας, κανείς δεν θα μας εμποδίσει, αν ο συσχετισμός είναι εναντίον μας, τότε κανένας πρωθυπουργός δεν θα μπορεί να εγγυηθεί τα θετικά μέτρα. Γι’ αυτό και οι εκλογές θα είναι ψήφος εμπιστοσύνης στο πακέτο των μέτρων και στην 13η σύνταξη. Αν το αποτέλεσμα είναι καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ τότε κανείς δεν θα εμποδίσει την πολιτική ελάφρυνσης των ασθενέστερων».

Και δώρο Χριστουγέννων

Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω θετικά μέτρα ελάφρυνσης στο τέλος του χρόνου ανάλογα με την πορεία της οικονομίας, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα ακυρωθεί η κατάργηση του αφορολόγητου.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι τώρα δόθηκε η 13η σύνταξη που ισοδυναμεί με το παλιό δώρο Πάσχα και στόχος της κυβέρνησης είναι εφόσον υπάρξει ο δημοσιονομικός χώρος να δοθεί και τα Χριστούγεννα.

Εξήγησε ότι η οικονομική πολιτική και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης εξασφάλισε δημοσιονομικό χώρο 1,2 δισ. για το 2019 που ήδη κατευθύνθηκε στο πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε. Επιπλέον έχει εξασφαλιστεί μαξιλάρι 5,5 δισ. ευρώ μέχρι το 2022 και παράλληλα δημοσιονομικός χώρος 1,3 δισ. για το 2020 πέραν της ακύρωσης της μείωσης του αφορολόγητου.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «οι δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας είχαν υποεκτιμηθεί στο παρελθόν. Το πακέτο μέτρων που ψηφίστηκε και η 13η σύνταξη που ήδη δόθηκε θα ενισχύσει την ζήτηση και είναι πολύ πιθανό να δώσει μεγαλύτερες προοπτικές στην ελληνική οικονομία για περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης.

Αυτό όμως θα το ξέρουμε στο τέλος του χρόνου, οπότε θα δοθεί και δώρο Χριστουγέννων όπως και το δώρο Πάσχα», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ