Μόλις έγινε δεκτή η αίτηση αναίρεσης του Κουφοντίνα από τον Άρειο Πάγο – Πιθανόν να λάβει νέα άδεια

Σύμφωνα με εκτιμήσεις εισαγγελέων, ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα σταματήσει την απεργία πείνας, καθώς όπως όλα δείχνουν το αίτημά του θα ικανοποιηθεί...

Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε το βούλευμα που δεν ενέκρινε άδεια στον πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το ΣΤ' Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου έκρινε ότι και όσοι έχουν καταδικαστεί σε περισσότερες από μία φορά ισόβια, έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν τακτικές άδειες από τη φυλακή.

Δείτε επίσης: Δικαστικό συμβούλιο για Κουφοντίνα: Πληροί τις τυπικές αλλά όχι τις ουσιαστικές προϋποθέσεις για άδεια

 

Οι Αρεοπαγίτες υιοθέτησαν την εισήγηση της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η οποία τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής είχε ασκήσει αναίρεση στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών του Βόλου.

Η Ξένη Δημητρίου είχε την άποψη ότι και ο Κουφοντίνας πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις του νόμου για να πάρει άδεια σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ. 

Κατόπιν αυτού, η υπόθεση επιστρέφει στο δικαστικό συμβούλιο του Βόλου, το οποίο με νέα σύνθεση θα αποφασίσει εάν θα δώσει άδεια στον απεργό πείνας, Δ. Κουφοντίνα. Θα κρίνει δηλαδή εάν εκτός από τις τυπικές προϋποθέσεις πληροί και τις ουσιαστικές.

Δείτε επίσης: Σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών μετά τις απειλές Ρουβίκωνα για άδεια Κουφοντίνα - «Να μας προστατέψει η πολιτεία»

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ