Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Λουτρά Ελευθερών: Πώς η οικογένεια Χαρακίδη θα μετατρέψει σε 5άστερο μαγικό resort τις εγκαταλειμμένες ιαματικές πηγές σε ένα παραδεισένιο τοπίο

Ακολουθήστε με μέσα από μια σειρά φωτογραφιών που τράβηξα και μίνι βίντεο σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στην Καβάλα.

Συγκεκριμένα πήγα εκπροσωπώντας το eirinika, για να καλύψω την συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση ενός πολύ φιλόδοξου project της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας Χαρακίδη από τη Δράμα.

Όπως μάθαμε λοιπόν από τον ίδιο τον διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο της εταιρείας Νίκο Χαρακίδη, το όραμα του πατέρα του και πρώην δημάρχου της Δράμας, Κυριάκου Χαρακίδη, μέσα στους αμέσως επόμενους μήνες θα αρχίσει να υλοποιείται. Πρόκειται για την αναβίωση ενός πραγματικού παράδεισου της ελληνικής φύσης, των Λουτρών Ελευθερών.

Οι εγκαταλειμμένες ιαματικές πηγές -τα τελευταία χρόνια - που βρίσκονται στην Καβάλα μέσα σε ένα συναρπαστικό και μοναδικό τοπίο ενός απέραντου δάσους με πανύψηλα πλατάνια θα γίνουν ένα 5άστερο resort.

Όλα ξεκίνησαν από τη μητέρα της οικογένειας, σύζυγο του κυρίου Χαρακίδη, η οποία είδε εντυπωσιακή βελτίωση πριν από μερικά χρόνια στους πόνους που είχε στη μέση όταν έκανε μερικές θεραπείες στα ιαματικά νερά του ευλογημένου αυτού τόπου.

Ο Κυριάκος Χαρακίδης με τη δημοσιογράφο και συντονίστρια της συνέντευξης Τύπου, Ρούλα Κωνσταντοπούλου

Οι Ιαματικές πηγές όμως έκλεισαν, εγκαταλείφθηκαν, όπως οι περισσότερες σε όλη την Ελλάδα.

Έτσι όταν δόθηκε το πράσινο φως, η οικογένεια άδραξε την ευκαιρία και πήρε την άδεια για να δημιουργήσει ένα σύγχρονο ξενοδοχείο με εγκαταστάσεις εφάμιλλες μεγάλων spa του εξωτερικού.

Σας αφήνω τώρα να δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο πρώτα απ' όλα, από το πώς είναι σήμερα η κατάσταση στα Λουτρά με ξενάγηση του ίδιου του κυρίου Χαρακίδη.

 

 

 

 

 

 

 

Θα μείνετε έκθαμβοι από την εκπάγλου καλλονής φύση, τα τρεχούμενα νερά στους 42 βαθμούς παρακαλώ, την χλωρίδα, τα αρώματα αν μπορούσα να σας τα μεταφέρω.....

 

 

Θα μελαγχολήσετε φυσικά με την εγκατάλειψη των κτιρίων, αλλά το καλό είναι πως τουλάχιστον για τα λουτρά Ελευθερών φαίνεται πως η λύση και η αξιοποίησή τους πλησιάζει με το καλό και μάλιστα με Έλληνες επενδυτές κατά κύριο λόγο.

 

 

 

 

 

 

   

Σε τροχιά υλοποίησης το Elefthere Seaside Luxury Thermal Spa Resort, η μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στην Αν. Μακεδονία Θράκη

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση της επένδυσης της Δραμινής εταιρείας KNC Α.Ε., το Elefthere Seaside Luxury Thermal Spa Resort, στα Λουτρά Ελευθερών πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση το Σάββατο 18 Μαίου στην Καβάλα, παρουσία Βουλευτών, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και επιχειρηματιών.

H επένδυση των Λουτρών Ελευθερών μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία στρατηγική επένδυση διότι αλλάζει άρδην τα δεδομένα του τουριστικού χάρτη της Β. Ελλάδας τόσο γεωγραφικά όσο και ποιοτικά.

Επίσης, η επένδυση αυτή καλύπτει όλους τους στόχους των τουριστικών κατευθύνσεων της χώρας, όπως του τουρισμού 365 μέρες το χρόνο, της ευεξίας και γενικά του εναλλακτικού τουρισμού.

Το καινούργιο τουριστικό προϊόν στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας, στα λουτρά Ελευθερών, μπαίνει αυτή την χρονιά, σε φάση υλοποίησης.

Η επένδυση με ορίζοντα ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης το καλοκαίρι του 2021, είναι ο πρώτος σταθμός της KNC στον κλάδο του τουρισμού.

Το σύνθετο τουριστικό πολυτελές κατάλυμα Elefthere Seaside Luxury Thermal Spa Resort, 5 αστέρων -που θα  διαθέτει και αποκλειστική χρήση παραλίας ενός χιλιομέτρου- αλλάζει την εικόνα της περιοχής, με την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών στα Λουτρά Ελευθερών, με σεβασμό στο περιβάλλον.

Το φιλόδοξο σχέδιο, ξεκίνησε ως όραμα του ιδρυτή της KNC Α.Ε. Κυριάκου Χαρακίδη και την σκυτάλη για την υλοποίηση του πήρε ο γιός του Νικόλαος Χαρακίδης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και η κόρη του Κυριακή Χαρακίδου.

«Στην KNC έχουμε πάρει τη στρατηγική απόφαση να επενδύσουμε στο μέλλον του ελληνικού τουρισμού, όχι ευκαιριακά αλλά θέτοντας τον πήχη ψηλότερα.

Με στρατηγικό στόχο τον τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο για την Καβάλα, την Δράμα και την ευρύτερη περιοχή ενώνουμε τις διαδρομές πολιτιστικού ενδιαφέροντος και τα αξιοθέατα με σημείο αναφοράς το Elefthere Spa Resort, μία βιώσιμη τουριστική επένδυση, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της KNC Α.Ε. Νικόλαος Χαρακίδης κατά την διάρκεια παρουσίασης της επένδυσης.

Νικόλαος Χαρακίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της KNC Α.Ε.

Η επένδυση δημιουργεί για την περιοχή 200 μόνιμες θέσεις εργασίας που θα φτάσουν τις 500 στην φάση κατασκευής και 700 έμμεσες.

Στο κατασκευαστικό κομμάτι και στις προμήθειες του resort, προτεραιότητα θα έχουν οι εταιρείες Δράμας, Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής.

Οι άξονες της φιλοσοφίας της KNC για την συγκεκριμένη επένδυση στηρίζονται στις αρχές  διατήρησης βιώσιμων προορισμών κάτι που αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση για τη μακροχρόνια τουριστική ανάπτυξη και στην στήριξη των τοπικών οικονομιών της περιοχής μας, που είναι και ο στόχος μας».

«Η KNC Α.Ε. με το Elefthere Thermal Spa Resort δεν δημιουργεί ένα ξενοδοχείο με Spa, αλλά ένα Spa με ξενοδοχείο, επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Χαρακίδης.

Κυριάκος Χαρακίδης

Δημιουργούμε ένα πολυτελές, all-inclusive θέρετρο που εστιάζει στον τουρισμό ευεξίας που θα αποτελεί πρότυπο τουριστικό συγκρότημα στην Ευρώπη, με την μοναδική ποιότητα των θερμών ιαματικών νερών σε συνδυασμό με την παραλία".

Η μεγάλη επένδυση που θα ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ θα αναπτυχθεί σε έκταση 35 στρεμμάτων την οποία έχει μισθώσει η εταιρεία ύστερα από διαγωνισμό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Η KNC A.E. για το Elefthere Seaside Luxury Thermal Spa Resort, σύναψε συμφωνία με την εταιρεία Inova Hospitality, μοιραζόμενη το όραμα της για τη δημιουργία ενός resort θερμαλισμού και ευεξίας.

Η Inova Hospitality, με εμπειρία άνω των 20 ετών στο μάνατζμεντ πεντάστερων ξενοδοχείων, αναλαμβάνει το κομμάτι των πωλήσεων του Resort, με το λειτουργικό μέρος να μένει στην KNC Α.Ε.

Ηδη, ενδιαφέρον συμμετοχής στην επένδυση υπάρχει από μεγάλη ινδική εταιρεία, με έδρα το Λονδίνο, καθώς και από άλλους επενδυτικούς ομίλους του εξωτερικού. Ωστόσο, η KNC έχει συνάψει συνεργασία με αθηναϊκό γραφείο για την ανεύρεση επενδυτών και έπειτα για την εκτέλεση της συναλλαγής που αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.

Το ακίνητο των 785 στρεμμάτων, βρίσκεται 40 χλμ. από την Καβάλα και 120 από τη Θεσσαλονίκη.

Εκμισθώθηκε μέσω της ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε., της Αναπτυξιακής εταιρείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ύστερα από διαγωνισμό το 2017, από την εταιρεία KNC.

Από τα 785 στρέμματα, θα αξιοποιηθούν σε πρώτη φάση τα 35 στρέμματα, με οικοδομήσιμα 22.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ ο Νόμος  ως Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα, δίνει τη δυνατότητα κάλυψης συνολικά 117.000 τ.μ.

Το επενδυτικό πλάνο προβλέπει τη δημιουργία 155 δωματίων, εκ των 12 θα είναι πολυτελής βίλες 100-150 τ.μ. και το 35% σουίτες.

Στην κατασκευή των κτιρίων θα χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά τα οικολογικά υλικά για την ενέργεια και την ανάπτυξη του χώρου. Το 40% των δωματίων θα έχουν και ατομικές πισίνες.

Η λουτρόπολη που θα δημιουργηθεί, θα λειτουργήσει όλο το χρόνο ως All-Inclusive Luxury Resort, που θα αξιοποιήσει και τα 5 υπάρχοντα κτίρια, που θα παραμείνουν θυμίζοντας τη διαχρονικότητα του τόπου. Υπάρχουν 6 πηγές που θα χωριστούν σε δύο ομάδες, με συνολική ποσότητα ιαματικού νερού 275 κυβικών μέτρων την ώρα.  Το νερό, θερμοκρασίας 37 – 42 βαθμούς, ενδείκνυται για νευρολογικές, γυναικολογικές και δερματικές παθήσεις.  Στα δωμάτια θα υπάρχουν τρεις διαβαθμίσεις νερού. Κρύο, ζεστό και ιαματικό.  Ιαματικό νερό θα έχουν και οι ατομικές πισίνες καθώς ορισμένοι με δερματικές παθήσεις ενδεχομένως να θελήσουν ιδιωτικότητα. Δυνατότητα χρήσης των ιαματικών νερών, θα έχουν όλοι οι πολίτες, που δεν επιθυμούν διαμονή, με ειδικά τιμολογιακά πακέτα.

Προβλέπεται επίσης η δημιουργία περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών στο δάσος της αξιοποιήσιμης έκτασης, για περαιτέρω δραστηριότητες.

Το Elefthere Seaside Luxury Thermal Spa Resort, θα αξιοποιήσει και θα προβάλλει περαιτέρω, σημαντικά αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής, σε Δράμα αλλά και Θάσο, όπως τους αρχαιολογικούς χώρους Φιλίππων και Αμφίπολης, τα σπήλαια Αλιστράτη Σερρών και Αγγίτη ή Μααρά, στη Δράμα, τον Εθνικό Δρυμό του Νέστου, το όρος Παγγαίο και το Χιονοδρομικό Φαλακρού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ