Αλέξης Τσίπρας στην ΕΡΤ: ‘’Η χώρα θα μπει σε περιπέτειες αν χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ’’ (βίντεο)

Με οποιοδήποτε ποσοστό ήττας του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνουμε σε μια περιπέτεια...
 

Αν αποδοκιμάσει τα μέτρα ελάφρυνσης ο λαός, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ακύρωσής τους, τόνισε ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και συνέστησε προσοχή στην αντιπολίτευση στο τι λέει, υπογραμμίζοντας ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν δεσμεύεται για τη 13η σύνταξη.

Δεν θέλουμε να οδηγήσουμε τη χώρα σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό, διαβεβαίωσε εξάλλου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχω πακτωλό χρημάτων».

Στον αντίποδα, οι προκάτοχοί του που είχαν, όπως ανέφερε, τη δυνατότητα να μοιράζουν χρήματα δεξιά αριστερά. Μας κατηγορούν εκείνοι που έφτασαν τα ελλείμματα σε δυσθεώρητα ύψη, αυτοί που μας οδήγησαν στα μνημόνια, που έκαναν αθρόες προσλήψεις, κατήγγειλε επί λέξει ο Αλ. Τσίπρας.

Το βράδυ στο Σύνταγμα θα είναι μια καλή δημοσκόπηση

Το βράδυ στο Σύνταγμα θα είναι μια καλή δημοσκόπηση: είπε ο Αλ. Τσίπρας.  Νωρίτερα είχε παρατηρήσει ότι η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο ήταν μεγαλύτερη από εκείνην της ΝΔ στην Αθήνα. Είναι και η πλατεία ένα δείγμα, είπε επίσης, και αφού προηγουμένως είχε πει ότι το βράδυ των εκλογών κρίνονται όλοι: ο ίδιος, οι πολιτικοί αρχηγοί, οι δημοσκόποι.

Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διπλάσιες και τριπλάσιες συγκεντρώσεις από τους αντιπάλους του, οι οποίοι με αυτές τις καιρικές συνθήκες πηγαίνουν σε κλειστά γήπεδα, παρότι υποτίθεται προηγούνται. Κάποιο πρόβλημα υπάρχει..., συμπέρανε. Κληθείς να πάρει θέση σε τελευταία δημοσκόπηση που εμφανίζει το κόμμα του να υπολείπεται από την ΝΔ κατά 7,8%, την συνέκρινε με προηγούμενη που ήταν πίσω κατά... 17,8% Ως εκ τούτου, είναι μια προσπάθεια προσέγγισης της πραγματικότητας, σχολίασε χαρακτηριστικά.

 

 

Με ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, μπαίνουμε σε μια περιπέτεια

Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε για κυβέρνηση, αλλά δεν είναι μια χαλαρή ψήφος, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.

Είναι ευρωπαϊκές εκλογές, λίγο πριν τις εθνικές εκλογές, και έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα (...) ο κόσμος ψηφίζει για πολιτικό σχέδιο για τα επόμενα χρόνια.

«Εγώ δεν μπορώ να πω, δεν τρέχει τίποτε, ό,τι και αν ψηφίσετε», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Αλ. Τσίπρα.

Ζήτησα ψήφο εμπιστοσύνης, συμπλήρωσε. Αν την πάρω, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα μπορέσω να τα εφαρμόσω. Αν αποδοκιμασθούν, όλα είναι ανοιχτά.

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τους πολίτες να του δώσουν δύναμη για την επόμενη μέρα για να μην αμφησβητηθεί το σχέδιό του από κανέναν Βέμπερ, Ρέγκλινγκ, τραπεζίτη..., κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Εξάλλου, με οποιοδήποτε ποσοστό ήττας του ΣΥΡΙΖΑ ή στήριξης της ΝΔ, μπαίνουμε σε μια συζήτηση που δεν ξέρω πού θα καταλήξει, σε μια περιπέτεια. Διευκρίνισε πάντως, ότι η τελική κατάληξη είναι οι εθνικές κάλπες.

Δείτε επίσης: Η στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας δίνει στους συνταξιούχους τα 50 ευρώ – Η συνέντευξη με την Μάρα Ζαχαρέα (βίντεο)

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ