90 ετών πέθανε σήμερα ο θρυλικός μασίστας Σαμψών (φώτο-βίντεο)

Πλήρης ημερών έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών ο διάσημος μασίστας Σαμψών.  Ήταν ένας παλαιστής  θρύλος, που για πολλά χρόνια γύριζε την Αθήνα και όλη την Ελλάδα και παρουσίαζε νούμερα μέσα από τα οποία επιδείκνυε την απίστευτη του δύναμη. Το πραγματικό του όνομά ήταν Γιάννης Κεσκιλίδης, που μαζί με τον Παναγή Κουταλιανό έγραψαν μεγάλη ιστορία.

 Ο Σαμψών πέθανε από ανακοπή καρδιάς, ενώ νοσηλευόταν από την περασμένη Δευτέρα με πνευμονία στο νοσοκομείο Αγία Όλγα. Σύμφωνα με όσα δήλωσαν τα παιδιά του Κατερίνα και Χρήστος Κεσκιλίδης στην εφημερίδα Documento  «έφυγε όπως το επιθυμούσε, γρήγορα και ανώδυνα».

 

Ο Γιάννης Κεσκελίδης ή Κεσκιλίδης, γεννημένος στην Καλαμαριά στις 5 Ιουνίου 1929, πιο γνωστός σαν "Σαμψών", ήταν παλαίμαχος Έλληνας πρωτοπαλαιστής και μασίστας. Προερχόταν από οικογένεια Ποντίων οι οποίοι έφθασαν και εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα ύστερα από τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.

Όταν ήταν ακόμη σε μικρή ηλικία η οικογένεια του μετακόμισε στην Αθήνα όπου ασχολήθηκε από μικρός με τον αθλητισμό, καθώς εντάχθηκε στο δυναμικό του Πειραϊκού Συνδέσμου, ως αθλητής ελευθέρας πάλης. Τα επόμενα χρόνια διακρίθηκε σε σωρεία διοργανώσεων στη χώρα και στο εξωτερικό, ενώ από τη δεκαετία του '50 ασχολήθηκε με αγώνες επιδείξεως της τεράστιας δύναμής του σε ανοικτούς χώρους (πλατείες, πάρκα κλπ) δίνοντας παραστάσεις που τον κατέστησαν πάρα πολύ δημοφιλή, έως του σημείου από πολλούς να χαρακτηρισθεί σαν "λαϊκός ήρωας", ο τελευταίος σήμερα εν ζωή.

 

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 διοργανώθηκε στη γειτονιά του, τη Νέα Ιωνία ο λαϊκός αγώνας δρόμου "Ολύμπιος Σαμψών" προς τιμή του. Ο Γιάννης Κεσκελίδης ήταν παρών, παραδίδοντας τα βραβεία στους νικητές.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ