Η Κατερίνα Μουστάκα γράφει: Ο θυμός οφείλεται στη γροθιά μας; Ο έρωτας οφείλεται στην καρδιά μας;

Δείτε την ανάρτησή της... 

Τα "μαγικά" της χέρια λυτρώνουν εκατοντάδες Αθηναίους και Αθηναίες από μυικούς πόνους, πιασίματα και λουμπάγκο. 

Σε ανάρτηση της στο Instagram η γιατρός Κατερίνα Μουστάκα ανέβασε ένα κείμενό της που μας εξηγεί τι είναι πόνος, θυμός και πολλά άλλα. 

Δείτε επίσης: Η Δρ Κατερίνα Μουστάκα μας δείχνει το κόλπο για να μην πονέσει η μέση μας μετά από άπειρες ώρες που καθόμαστε στην καρέκλα γραφείου

 

 Ο θυμός οφείλεται στη γροθιά μας; Ο έρωτας οφείλεται στην καρδιά μας;

Η #οσφυαλγία οφείλεται στη μέση μας; Η απάντηση, σε όλα τα παραπάνω, είναι όχι... Ο #πόνος είναι κάπως σαν το θυμό, την αγάπη και την επιθυμία: καθένα από τα παραπάνω είναι μια #εμπειρία που δημιουργείται στον #εγκέφαλο και όχι στο εκάστοτε όργανο ή μέλος που χρησιμοποιείται για να εκδηλωθεί η εν λόγω εμπειρία.

Έστω λοιπόν ότι πάνω στο θυμό μας έχουμε εμπλακεί στο ευγενές σπορ του «ξέρεις, ρε, ποιός είμαι εγώ, που θα μου κλείσεις το δρόμο, πάρε ένα κροσέ να τελειώνουμε»…

Δεν πρόκειται να κάνει κανένας μήνυση στις γροθιές μας. Εμάς τραβολογάνε στα δικαστήρια γιατί οι γροθιές ήταν απλώς το όργανο που χρησιμοποιήθηκε από τον εγκέφαλο για να εκδηλωθεί ο θυμός μας.

Δεν ρίχνουμε επίσης την ευθύνη στην καρδιά μας αν έχουμε χωρίσει με το τρυφερό μας ενδιαφέρον. Συνήθως τη ρίχνουμε στο τρυφερό ενδιαφέρον, σπανίως στην αφεντιά μας αλλά καταλαβαίνετε τί εννοώ. Ούτε κατηγορούμε τα γεννητικά μας όργανα όταν καταλήξουμε, λόγω πόθου, να σχετιστούμε με άτομο που δεν έχουμε ουσιαστική επικοινωνία. Τουλάχιστον εμείς οι γυναίκες.

Γιατί λοιπόν συνεχίζουμε να συνδέουμε τον πόνο παθογεννετικά με την περιοχή στην οποία εκδηλώνεται; Γιατί εστιάζουμε τις διαγνωστικές μας προσπάθειες και τα θεραπευτικά μας πρωτόκολλα στην οθόνη που παίζεται το έργο της οσφυαλγίας και έχουμε την απαίτηση από τη μέση μας (την εν λόγω οθόνη) να μπορεί να μας προμηθεύσει με ακριβείς απαντήσεις σχετικά με τον πόνο μας και να συμμορφωθεί με τη θεραπεία;

Χρειάζεται να αρχίσουμε να διαχωρίζουμε ποιά είναι η προβολή (ο πόνος), από πού ξεκινάει (από τον εγκέφαλο) και ποιά η οθόνη στην οποία προβάλεται - το εκάστοτε σημείο που εκδηλώνει το σύμπτωμα.

Δείτε την ανάρτησή της:

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ