Σάλος με την απόφαση να αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ τους επικεφαλής του Αρείου Πάγου πριν τις εκλογές - ΝΔ : Κυβερνητικό «πραξικόπημα»

Σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα της ηγεσίας του Αρείου Πάγου. 

Μέχρι τώρα φαίνεται ότι δεν έχει αποφασιστεί εάν το υπουργικό συμβούλιο θα προχωρήσει στο επόμενο βήμα, επιλέγοντας τον πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Aνωτάτου Δικαστηρίου, ή θα αφήσει αυτές οι επιλογές να γίνουν μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Η θητεία του προέδρου του Αρείου Πάγου Βασίλη Πέππα και της εισαγγελέα Ξένης Δημητρίου λήγουν στις 30 Ιουνίου και ήδη ο Δημ Τζανακόπουλος μιλώντας στον Alpha άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην επιλογή νέας ηγεσίας το υπουργικό συμβούλιο λέγοντας πως «η κυβέρνηση διατηρεί όλες τις αρμοδιότητές της ανεξαρτήτως αν οι εκλογές γίνουν στις 30 Ιουνίου ή στις 7 Ιουλίου».

ΝΔ: Κυβερνητικό πραξικόπημα

«Ο κ. Τσίπρας, υπό το βάρος της ήττας του, προανήγγειλε ότι αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα προκηρύξει εθνικές εκλογές. Είναι, επομένως, αυτονόητο ότι, η υπό προθεσμία πλέον κυβέρνησή του, για λόγους στοιχειώδους πολιτικής και ηθικής τάξης δεν νοείται να λαμβάνει στο εξής καμία απόφαση που θα δεσμεύσει την χώρα για τα επόμενα χρόνια. Πολύ περισσότερο κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν την ηγεσία της Δικαιοσύνης».

Η απάντηση του Δημήτρη Τζανακόπουλου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία πως «για άλλη μια φορά προσβάλλει τους θεσμούς και επιχειρεί τη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης».

«Η χώρα έχει Σύνταγμα, έχει κυβέρνηση, έχει έννομη τάξη που καθορίζει αρμοδιότητες. Μάλλον κάποιοι θέλουν οι θεσμοί να μείνουν ακέφαλοι ενόψει εκλογών. Γιατί η ΝΔ ακολουθώντας τον κ. Βενιζέλο εκδηλώνει τέτοιο άγχος για τον ορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης κατά το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος και του νόμου; Ποιον αλήθεια φοβούνται;», αναφέρει επίσης στη δήλωσή του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ