Στέλιος Κυμπουρόπουλος: "Θέλω να είμαι η φωνή των Ελλήνων στην ευρωβουλή - Όσο για τον Πολάκη... "περασμένα -ξεχασμένα" (βίντεο)

Στόχος είναι να μεταφέρω στην Ευρωβουλή τις ανάγκες που έχει η Ελλάδα και να στηρίξω το ευρωπαϊκό ιδεώδες και να βάλουμε στο επίκεντρο τον άνθρωπο

 

Στην πρόσφατη κόντρα του με τον υφυπουργό υγείας Παύλο Πολάκη αναφέρθηκε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος σε συνέντευξη που έδωσε στη Σία Κοσιώνη , στον ΣΚΑΪ. Ο εκλεγμένος με την Νέα Δημοκρατία ευρωβουλευτής δήλωσε ότι φιλοδοξεί  να είναι η φωνή των Ελλήνων στην Ευρωβουλή, μεταφέροντας τις ανάγκες που έχει η Ελλάδα, και να βάλει στο επίκεντρο της ΕΕ τον άνθρωπο.  

«Εκανα μια προσπάθεια και αγώνα τρεις μήνες τώρα για να διαδώσω το μήνυμά μου ότι θέλω και μπορώ να γίνω η φωνή των Ελλήνων, να μεταφέρω στην Ευρωβουλή τις ανάγκες που έχει η Ελλάδα και να στηρίξω το ευρωπαϊκό ιδεώδες και να βάλουμε στο επίκεντρο τον άνθρωπο χωρίς να φτάνουμε στα άκρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κυμπουρόπουλος, που είναι πρώτος σε ψήφους στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.  

Κληθείς να σχολιάσει το κατά πόσο τον βοήθησε εκλογικά το θέμα που δημιουργήθηκε με τον Παύλο Πολάκη είπε πως «την περίοδο που έγινε το ζήτημα με τον κ. Πολάκη ανοίχθηκε ένα σημαντικό θέμα και μιλήσαμε για την αναπηρία και για το πώς ο κ. Κυμπουρόπουλος και άλλοι ανάπηροι που έχουν τα ίδια εμπόδια θέλουν μια σύγχρονη κοινωνία... Δεν γίνεται να μιλάμε για τα επιδόματα πρέπει να υπάρχουν. Να δούμε αυτό που για μένα είναι ζωτικής σημασίας και λέγεται προσωπικός βοηθός, πρέπει να ξαναδούμε το ζήτημα της αναπηρίας. Πρέπει να παραμείνει ανοιχτό το ζήτημα της αναπηρίας. Εγώ κοιτάω πάντα το θετικό αποτέλεσμα που βγαίνει από μια κατάσταση».

Οσο για τον βαθμό δυσκολίας κατά την προεκλογική εκστρατεία και το πόσο δύσκολο ήταν το να βρεθεί στο επίκεντρο μιας πολύ σκληρής πολιτικής αντθιπαράθεσης τόνισε: «αυτό που ξέρω είναι ότι όταν εμπλέκεσαι σε αυτή τη διαδικασία θα ακουστούν και πράγματα που δεν θα ήθελες. Αλλά είναι μέσα στο πολιτικό γίγνεσθαι το πώς εξελίσσεται μια κατάσταση. Αυτό που ξέρω είναι ότι για μένα πρέπει να συνεχίζουμε να έχουμε έναν πολιτικό πολιτισμό μέσα στις αντιπαραθέσεις μας γιατί κι αυτό κάνει καλό. Ο διάλογος φέρνει αποτελέσματα». 

Στην ερώτηση αν νιώθει την ανάγκη να πει κάτι στον κ. Πολάκη απάντησε: «Περασμένα ξεχασμένα. Σήμερα χαίρομαι και νιώθω αυτή την αμέριστη συμπαράσταση των συμπολιτών μου που πίστεψαν ότι αυτά που λέω θέλω να τα κάνω πραγματικότητα αυτός που είμαι είμαι εδώ ολόκληρος και γεμάτος όχι με υποσχέσεις αλλά μέσα από τη ζωή μου και το παράδειγμά μου θέλω να τα κάνω πράξη με μόνο τρόπο την αξιοπρέπεια και το πάθος»

Τέλος, απαντώντας στο κατά πόσο βλέπει να μένει στον χώρο είπε: «το θεωρώ πρώϊμο αυτό, δεν θεωρώ τον εαυτό μου έναν πολιτικό, βλέπω έναν νέο επιστήμονα, πολίτη αυτής της κοινωνίας που θέλει να μιλήσει με αυτή την κοινωνία». 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ