Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Ντέιβιντ Κοχ - Πάμπλουτος με πάθος για την τέχνη τη φιλανθρωπία & την πολιτική (φώτο-βίντεο)

Επιτυχημένος επιχειρηματίας, φιλότεχνος  και φιλάνθρωπος αλλά και αμφιλεγόμενο πρόσωπο λόγω των πολιτικών του δραστηριοτήτων

Ο δισεκατομμυριούχος βιομήχανος Ντέιβιντ Κοχ, ο οποίος ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από τον όμιλο Koch Industries και, ως ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, έγινε μέγας χρηματοδότης συντηρητικών υποθέσεων και πολιτικών υποψηφίων, πέθανε σε ηλικία 79 ετών, ανακοίνωσε σήμερα ο αδελφός του.

Reuters

Ο Τσάρλς Κοχ, πρόεδρος του ομίλου Koch Industries Inc., αποκάλυψε τον θάνατο με δήλωση στην οποία αναφέρεται στη μακροχρόνια μάχη του νεώτερου αδελφού του με τον καρκίνο του προστάτη και στις φιλανθρωπικές συνεισφορές του στην ιατρική έρευνα, την εκπαίδευση και τις τέχνες.

«Θα λείψει πολύ, αλλά δεν θα ξεχαστεί ποτέ», τονίζει ο Κοχ στη δήλωση την οποία απευθύνει στους εργαζομένους του ομίλου. «Ο Ντέιβιντ ήταν υπερήφανος για την εξαιρετική δουλειά που έχετε κάνει όλοι για να καταστήσετε την Koch Industries την επιτυχημένη εταιρεία που είναι σήμερα».

Ο Ντέιβιντ Κοχ φιλάνθρωπος και προστάτης πολιτιστικών και ιατρικών ιδρυμάτων, συγκέντρωσε τον μεγάλο πλούτο του χάρη στο μεγάλο μερίδιό του στον Koch Industries (Βιομηχανίες Κόουκ), έναν όμιλο εταιρειών με έδρα το Κάνσας τον οποίο διηύθυνε μαζί με τον Τσαρλς.

Με τον Τσαρλς ως πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο και τον Ντέιβιντ ως εκτελεστικό αντιπρόεδρο, ο όμιλος Koch Industries --μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επιχειρήσεις στον κόσμο-- επεκτάθηκε επιθετικά προς ένα ευρύ φάσμα νέων επιχειρήσεων, πέραν της επιχείρησης των διυλιστηρίων που είχε δημιουργήσει ο πατέρας τους, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ντέιβιντ & Τσαρς Κοχ

Επιτυχημένος επιχειρηματίας, φιλότεχνος  και φιλάνθρωπος αλλά και αμφιλεγόμενο πρόσωπο λόγω των πολιτικών του δραστηριοτήτων

Τα δύο αδέρφια βρίσκονται στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, με περιουσία που φτάνει τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια αναφέρει ο Guardian. Ο Ντέιβιντ Κοχ χρησιμοποίησε αυτή την περιουσία για να ικανοποιήσει το πάθος του για την τέχνη , την φιλανθρωπία και την πολιτική

Ντέιβιντ & Τσαρς Κοχ

Το όνομα του είναι γραμμένο σε πλακέτες στο New York City Ballet  και στο Κέντρο Lincoln,  των οποίων υπήρξε χορηγός, αλλά και σε πολυάριθμα βραβεία που έλαβε για τις δωρεές του στον τομέα της υγείας. 

Ωστόσο τα ονόματα του Ντέιβιντ Κοχ και του αδερφού του Τσαρλς έγιναν γνωστά και για τον αμφιλεγόμενο τρόπο που χρησιμοποίησαν τα χρήματα τους για να στηρίξουν συντηρητικούς  υποψήφιους των Ρεπουμπλικάνων.

Εκτός από τον αδεφό του Τσαρλς ο Κοχ που είναι ο 11ος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο αφήνει πίσω του τη γυναίκα του Τζούλια, τρία παιδιά και δύο μικρότερα από τον Τσαρλς δίδυμα αδέρφια τον Φρέντερικ και τον Μπιλ. 

Ο Φρέντερικ και ο Μπιλ έμειναν μακριά από τις πολιτικές δραστηριότητες του Τσαρλς και του Ντέιβιντ. 

Ο Ντέιβιντ Κοχ & η σύζυγος του Τζούλια

Η σύζυγος του Ντέιβιντ Κοχ, Τζούλια σε ανακοίνωση της δήλωσε: "Ενώ θρηνούμε την απώλεια του ήρωα μας, θυμόμαστε το εμβληματικό του γέλιο , την ακόρεστη περιέργεια του και την υπέροχη καρδιά του".

Ο Ντέιβιντ Κοχ είχε αποχωρήσει από τον όμιλο και τις πολιτικές δραστηριότητες τον Ιούνιο 2018, επικαλούμενος την επιδεινούμενη κατάσταση της υγείας του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ