Δίκη Χάρβεϊ Γουάινσταϊν - Η εισαγγελέας τον «έκοψε φέτες» - Ασύλληπτες οι λεπτομέρειες για το «πέσιμο» σε 6 γυναίκες   

Όλα μοιάζουν πολύ "σκούρα" για τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, αφού στην δίκη που έγινε στη Νέα Υόρκη η εισαγγελέας είπε ότι ο παραγωγός χρησιμοποιούσε την δύναμη του για να κακοποιήσει ή να εκμεταλλευτεί ευάλωτες γυναίκες ή χωρίς εμπειρία. 

Μάλιστα η εισαγγελέας τον "έσκισε", ύψωσε το δάχτυλο της προς τον παραγωγό και του είπε:  «Αυτός ο άνδρας είναι ένας βιαστής και ένα σεξουαλικό "αρπακτικό"». Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην δίκη οι περισσότερες γυναίκες που κατάθεσαν εναντίων του Γουάινσταϊν ήταν ευάλωτες για αυτό και υπέκυψαν στην άκομψη συμπεριφορά του επιχειρηματία, με την ελπίδα να κάνουν κάτι με την καριέρα τους. 

Η εισαγγελέας κατά την διάρκεια της διαδικασίας πρόσθεσε: «Στο τέλος της διαδικασίας αυτής θα αντιληφθείτε ότι αυτός ο άνδρας δεν είναι ένας τιτάνας του Χόλιγουντ αλλά ένας βιαστής».
Δύο από τις έξι γυναίκες που θα καταθέσουν θεωρούνται τα πιο σημαντικά πρόσωπα της υπόθεσης με την Χαστ, κάνοντας λόγο για «τα τεστ Γουάινσταϊν».

ANADOLU AGENCY VIA GETTY IMAGES

Η μία από της δύο γεννήθηκε στην Αγγλία περιγράφοντας τα δύσκολα παιδικά χρόνια που είχε μέχρι που συνάντησε τον Γουάινσταϊν το 2004 σε ένα φεστιβάλ.

Μετά από 2 χρόνια η ίδια γυναίκα αποφάσισε να ταξιδέψει στις Κάννες για να συναντήσει τον παραγωγό και να τον ρωτήσεις αν υπάρχει κάτι σε δουλειά για εκείνην. Εκείνος εκμεταλλευόμενος την απελπισία της την προσκάλεσε σε μία σουίτα ξενοδοχείου για να κάνουν την συζήτηση αυτή κάπου πιο ιδιωτικά, αφήνοντας σεξουαλικά υπονοούμενα στην συνάντηση τους.

Αρχικά της ζήτησε να του κάνει μασάζ αλλά εκείνη αρνήθηκε, ενώ λίγο διάστημα αργότερα επικοινώνησαν μαζί της για να της προσφέρουν θέση εργασίας για το Project Runway στο οποίο εμπλεκόταν ο Γουάινσταϊν με την εισαγγελέα να επισημαίνει ότι όταν η γυναίκα συμφώνησε, «για τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν είχε περάσει το πρώτο τεστ».

Ο Γουάινσταϊν υποχρέωσε με τη βία τη γυναίκα να του κάνει στοματικό σεξ στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη στις 10 Ιουλίου 2006 στο οποίο εκείνη πήγε για επαγγελματική συζήτηση:

«Ο Γουάινσταϊν, όμως, άλλαξε δραματικά τη στάση του χωρίς καμία προειδοποίηση. Ο κατηγορούμενος που τότε ζύγιζε περίπου 135 κιλά όρμησε στην γυναίκα και άρχισε να τη χουφτώνει. Τότε εκείνη του είπε "δεν ενδιαφέρομαι". Επειδή όμως την είχε ρίξει πάνω στο κρέβατι έριξε το βάρος του πάνω της και την κράτησε κάτω. Η ίδια συνέχισε να λέει όχι και προσπαθούσε να σηκωθεί ... αλλά ο κατηγορούμενος έβαλε το χέρι στο αιδοίο της. Η γυναίκα του είπε ότι φορούσε ταμπό. Εκείνος το τράβηξε με δύναμη και συνέχισε να της επιτίθεται σεξουαλικά» περιέγραψε το περιστατικό η εισαγγελέας.

Photo: Reuters

Η εισαγγελέας περιέγραψε και τον βιασμό που υποστηρίζει ότι δέχθηκε η δεύτερη γυναίκα από τον Γουάινσταϊν το 2013.

«Αντιλαμβανόμενη τον κίνδυνο από την κατάσταση, υπέκυψε και άρχισε να γδύνεται. Εκείνος ανέβηκε πάνω της και τη βίασε, βάζοντας με βια το πέος του στο αιδοίο της» είπε η εισαγγελέας προσθέτοντας ότι η γυναίκα βρήκε στο μπάνιο του Γουάινσταϊν ένα φιαλίδιο με χημικό το οποίο έψαξε στο Google και ανακάλυψε ότι ήταν φάρμακο για στυτική δυσλειτουργία.

«Μετά τον βιασμό της η γυναίκα ήταν τόσο ταραγμένη από την ντροπή και τον φόβο ώστε σκέφτηκε το ενδεχόμενο να αυτοκτονήσει.»

«Εκείνη ήταν κάτω από 65 κιλά και εκείνος ήταν περίπου 135. Ο κατηγορούμενος την άρπαξε και την έσπρωξε στο κρεβάτι. Κλείδωσε τα χέρια της κάτω από το κεφάλι της και συνέχισε να την κρατάει κάτω ενώ τη βίαζε» είπε η εισαγγελέας.

Getty images

«Η Αναμπέλα θυμάται ότι δεν είχε δύναμη να αντισταθεί. Το σώματης δεν μπορούσε να αντέξει άλλο και άρχισε να τρέμει. Ο κατηγορούμενος όταν χόρτασε την άφησε συναισθηματικά και σωματικά κατεστραμμένη» είπε η εισαγγελέας για το περιστατικό που συνέβη στη Νέα Υόρκη το 1993.

Ένας από τους δικηγόρους υπεράσπισης του παραγωγού υποστήριξε ότι «τα όσα ασεβούμε δεν είναι αλήθεια. Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν δεν ήταν μέγας δολοπλόκος, είναι μια ατάκα από τη ταινία δεν θα την δείτε ποτέ».

 

Διαβάστε επίσης:

Η πτώση του γίγαντα του Χόλυγουντ: Ο Γουάινσταϊν παραιτήθηκε από τη Weinstein Company - Ο κατάλογος των παρενοχλήσεων

Ο βασιλιάς Γουάινσταϊν είναι «γυμνός»: Τον έδιωξαν τα Όσκαρ, η γυναίκα του τον εγκατέλειψε και άλλες 30 τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ