Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό: Κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα από την Τετάρτη- Σε καραντίνα 14 ημερών όσοι έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό

Η νέα δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη...

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ενημέρωσε, για πρώτη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης, τους πολιτικούς συντάκτες για τα νέα μέτρα λόγω κορωνοϊού.

Όπως τόνισε η κ. Πελώνη, στο πλαίσιο λήψης νέων μέτρων, η κυβέρνηση επεκτείνει από την Τετάρτη το μέτρο αναστολής λειτουργίας και σε άλλα τμήματα του πρωτογενούς τομέα στις επιχειρήσεις λιανεμπορίου που έχουν συναλλαγές με το κοινό.

Πέρα, λοιπόν, από τα εμπορικά κέντρα, κλειστά θα παραμείνουν και τα υπόλοιπα καταστήματα.

Ανοικτά θα παραμείνουν τα σουπερμάρκετ, καθώς και όλα τα καταστήματα τροφοδοσίας, τα φαρμακεία, τα πρατήρια καυσίμων, τα συνεργεία, καθώς και οι τράπεζες.

(Photo: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη τόνισε, επίσης, πως «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι φήμες για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας».

Η ίδια ανέφερε, ακόμη, πως όσοι έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε κατ’ οίκον καραντίνα για 14 ημέρες.

Να υπενθυμίσουμε πως η Αριστοτελία Πελώνη πήρε τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, ο οποίος βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό, καθώς η σύζυγός του διαγνώστηκε με κορωνοϊό.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ