Κορωνοϊός - Γερμανία: Η Άνγκελα Μέρκελ κλείνει τα πάντα- Δείτε τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ενώπιον ελάχιστων δημοσιογράφων (φωτό - βίντεο)

Αυστηρότερα τα μέτρα στη Γερμανία, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού.

Δραστικά μέτρα ανακοίνωσε χθες, παρουσία ελάχιστον δημοσιογράφων, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αυτή τη στιγμή, τα κρούσματα του ιού στη Γερμανία ξεπερνούν τα 7.000, ενώ 17 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

 

 

«Όσο καλύτερα τηρήσει ο καθένας τους κανόνες, τόσο συντομότερα θα περάσει αυτή η φάση» τόνισε, χαρακτηριστικά η Άνγκελα Μέρκελ.

 

 

Έτσι, η γερμανική κυβέρνηση, σε συνεννόηση με τα 16 ομόσπονδα κρατίδια, αποφάσισε πως κλειστά θα παραμείνουν - όπως και στη χώρα μας - όλα τα εμπορικά καταστήματα.

Ανοικτά θα παραμείνουν τα καταστήματα τροφοδοσίας, τα φαρμακεία, οι τράπεζες, τα πρατήρια καυσίμων, οι εταιρείες μεταφορών, τα καθαριστήρια και τα κομμωτήρια.

 

 

Επίσης, όπως ανακοίνωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, κλειστά θα παραμείνουν και τα μουσεία, τα θέατρα, τα μπαρ, τα κλαμπ, οι εκθέσεις, οι γκαλερί, οι ζωολογικοί κήποι, τα καζίνο, τα γυμναστήρια, τα κολυμβητήρια και οι αθλητικοί χώροι.

 

 

Απαγορεύτηκε, δε, η συγκέντρωση πλήθους σε χώρους όπως πανεπιστήμια και εκκλησίες, αλλά και τα ταξίδια με τουριστικά λεωφορεία.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by #presse_online (@presse.online) on

 

«Πρόκειται για μέτρα άνευ προηγουμένου για την χώρα μας, αλλά είναι αναγκαία», τόνισε η ίδια, σημειώνοντας πως πρωταρχικός στόχος παραμένει η επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού.

 

 

Από χθες, επίσης, η Γερμανία ανακοίνωσε πως κλείνει τα σύνορα με χώρες της Ευρώπης, όπως η Γαλλία, η Αυστρία και το Λουξεμβούργο, σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί η μετάδοση του ιού.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ