Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Σπύρος Σούλης: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το κλιματιστικό μας - Τα μυστικά για οικονομία & καλύτερη Υγεία

Έτσι θα κάνετε σωστή επιλογή κλιματιστικού!

Όσο και να αγαπάμε το καλοκαίρι, η αλήθεια είναι ότι είναι μια δύσκολη εποχή, τουλάχιστον από πλευρά θερμοκρασίας.

Άρα, ένα κλιματιστικό είναι η καλύτερη επένδυση για εσάς και τους δικούς σας. Δείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να κάνετε τη σωστή επιλογή.

Επιλέξτε σωστά 

Τα βασικά κριτήρια για την επιλογή κλιματιστικού κατά σειρά σπουδαιότητας είναι τα εξής:

α) Συντελεστής απόδοσης

β) Ποιότητα και ευκολία τεχνικής υποστήριξης

γ) Ποιότητα φίλτρων

δ) Χαμηλός θόρυβος.

Υπολογίστε τον συντελεστή απόδοσης O συντελεστής απόδοσης (για ψύξη και θέρμανση) είναι ένας καθαρός αριθμός, ο οποίος μας επιτρέπει να συγκρίνουμε διαφορετικές κλιματιστικές μονάδες, ώστε να αποφασίσουμε ποια είναι αυτή που προσφέρει την μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.

Ο αριθμός προκύπτει αν διαιρέσουμε την ποσότητα ενέργειας που αποδίδει η κλιματιστική μονάδα με την ποσότητα ενέργειας που καταναλώνει. Όσο πιο μεγάλος είναι ο συγκεκριμένος αριθμός, τόσο πιο οικονομική είναι η λειτουργία ενός κλιματιστικού. Επιπλέον τόσο λιγότερο ρεύμα χρειάζεται για να επιτύχει την επιθυμητή θερμοκρασία στον χώρο μας.

Πρέπει να επιλέξετε το κλιματιστικό σας όχι μόνο βάσει των τετραγωνικών του χώρου αλλά και άλλων θερμαντικών παραγόντων όπως οι λάμπες.

Επιλέξτε κλιματιστικό με συμπιεστή Inverter Αυτός έχει τη δυνατότητα να μεταβάλλει τη συχνότητα περιστροφής του και κατά συνέπεια την απόδοσή του, καταναλώνοντας ακριβώς όση ενέργεια χρειάζεται. Αυτό σημαίνει ότι η θερμοκρασία του χώρου παραμένει σταθερή, χωρίς τα συνεχή σταματήματα/ξεκινήματα των συμβατικών συμπιεστών, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση ενέργειας.

Σωστή (και έγκαιρη) συντήρηση Η συντήρηση μιας κλιματιστικής μονάδας έχει διπλό σκοπό. Την εξασφάλιση της λειτουργίας της, όσον αφορά στην απόδοση, αλλά και στον καθαρισμό, ώστε τυχόν μικροοργανισμοί που αναπτύσσονται στο περιβάλλον εντός της μονάδας να εξουδετερωθούν με τη χρήση κατάλληλων χημικών. Συμβουλή! Κάντε τη τώρα πριν ξεκινήσουν οι μεγάλες ζέστες. Θα ψάχνετε ψυκτικό και δεν θα βρίσκετε!

Η σωστή και συχνή συντήρηση (1-2 φορές τον χρόνο) σας εξασφαλίζει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του κλιματιστικού και πιο υγιές περιβάλλον.

Δώστε προσοχή στην αφύγρανση Όταν η μονάδα λειτουργεί σε ψύξη, καθώς ο αέρας περνά μέσα από την μονάδα και ψύχεται, οι υδρατμοί υγροποιούνται και στη συνέχεια απομακρύνονται. Εάν υπάρχει πρόβλημα ξηρότητας μέσα στο σπίτι, τότε θα πρέπει να αναπληρώσετε την υγρασία με κατάλληλη συσκευή, για παράδειγμα με έναν υγραντήρα.

Κλιματιστικά και υγεία Οι κλιματιστικές μονάδες, εφόσον χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες της κατασκευάστριας εταιρείας, όπως είναι η ορθή τοποθέτηση από εξειδικευμένο συνεργείο, η αποφυγή απευθείας έκθεσης σε ρεύμα αέρα, και φυσικά ο τακτικός καθαρισμός και συντήρηση, δεν παρουσιάζουν κανένα κίνδυνο για την υγεία.

Διαβάστε πολύ προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης κι εκμεταλλευτείτε όλες τις δυνατότες του κλιματιστικού για μεγαλύτερη οικονομία.

Χαμηλός θόρυβος Πρώτο βήμα αποτελεί η καλή συνεννόηση με το συνεργείο εγκατάστασης, το οποίο διαθέτει την ανάλογη εμπειρία, ώστε να γνωρίζει ποια είναι η καταλληλότερη θέση για την αποφυγή θορύβων και κραδασμών. Επιπλέον, όλες οι μονάδες διαθέτουν λειτουργία χαμηλής ταχύτητας ανεμιστήρα που μειώνει το θόρυβο στο εσωτερικό κατά τη λειτουργία τους, όπως αναφέρει το spirossoulis.com.

Κατάλληλη θερμοκρασία θερμοστάτη του κλιματιστικού Η θερμοκρασία στην οποία μπορείτε να νιώθετε άνεση είναι μεταξύ 25 και 28°C. Φροντίστε λοιπόν να προμηθευτείτε μία μονάδα, η οποία θα μπορεί να αναπληρώσει τις απώλειες/προσθήκες θερμότητας στο χώρο και ρυθμίστε τον θερμοστάτη σε μία θερμοκρασία μεταξύ των δύο παραπάνω.

Βέβαια, προσέξτε να μην βάζετε στις μεγάλες ζέστες τόσο χαμηλά τον θερμοστάτη. Θα ξοδέψετε πάρα πολλά σε ρεύμα και θα επιβαρύνετε και τη δική σας υγεία, ειδικά αν μπαινοβγαίνετε στο σπίτι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ