Δίκη Χρυσής Αυγής - Αναστολές: Οι ικεσίες του πατέρα Μπαρμπαρούση, η έγκυος σύντροφος, τα ανήλικα παιδιά (βίντεο)

Συνεχίζεται σήμερα η διαδικασία των καταθέσεων... 

Σε ένα από τα πιο κρίσιμα σημεία της βρίσκεται πλέον η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Μετά την ανακοίνωση των τελικών ποινών, πλέον βρισκόμαστε στο στάδιο όπου οι συνήγοροι υπεράσπισης να προσπαθούν να επιτύχουν την αναστολή των ποινών των εντολέων τους.

Η διαδικασία συνεχίζεται και σήμερα, με το δικαστήριο να έχει συνέλθει και πάλι από τις 10.30 το πρωί.

Χθες, λοιπόν, προσήλθαν στο δικαστήριο για να καταθέσουν συγγενείς και φίλοι των καταδικασθέντων, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε καθημερινούς ανθρώπους του μεροκάματου και οικογενειάρχες με παιδιά.

Το "παρών" στη δικαστική αίθουσα έδωσε ο ηλικιωμένος πατέρας του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, ο οποίος έφτασε υποβασταζόμενος από τον γιο του και έναν αστυνομικό, προκειμένου να καταθέσει.

«Μένει μαζί μας από τότε που δεν βγήκε βουλευτής. Ήταν παντρεμένος, χώρισε, δεν τα βρήκαν. Τα παιδιά του μένουν με τη μητέρα τους, είναι 8,9 και 10 χρόνων. Ασχολείται με τα χωράφια και τα πρόβατα. Έχει διατροφή 1.500 ευρώ βοηθάμε κι εμείς, καμία κότα, κάνα αυγό. Εγώ είμαι τελειωμένος αν μπει φυλακή. Είμαι 40 χιλιόμετρα από το Αγρίνιο. Όταν ήταν βουλευτής στην Αθήνα μέχρι το 2017 τον Μάιο εγώ δεν είχα πρόβλημα. Η γυναίκα μου έχει προβλήματα υγείας. Οικονομικά μας βοηθάει ο γιος μου. Ούτε τη διατροφή για τα παιδιά του θα μπορεί να δώσει, ούτε εμένα να βοηθήσει. Θέλω 2-3 ταξί το μήνα να κατεβαίνω από το χωριό στην Αθήνα» είπε ο Ηλίας Μπαρμπαρούσης, ενώπιον του δικαστηρίου, στηριζόμενος στην παραδοσιακή του γκλίτσα.

Σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας πίσω του καθόταν ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ο οποίος παρακολουθούσε με αγωνία τις αντιδράσεις της έδρας. Μετά την κατάθεσή του ο μάρτυρας αποχώρησε από το δικαστήριο με τη βοήθεια του γιου του.

Ο Κων. Μπαρμπαρούσης μάλιστα ρώτησε την πρόεδρο αν μπορεί να αποχωρήσει και εκείνη του απάντησε: «Ε τι να σας πω; Είστε κατηγορούμενος και 5,5 χρόνια σας βλέπουμε σήμερα…».

 

Φιλικό πρόσωπο του πυρηνάρχη της Νίκαιας, Γιώργου Πατέλη, κατέθεσε στο δικαστήριο αναφέροντας πως πρόκειται για καλό παιδί, που γράφει τραγούδια κατά της βίας και του bullying.

«Είμαστε πολύ καλοί φίλοι από το 2011 με τον Γιώργο. Ζήτησα τη βοήθεια του όταν δεν είχαμε να φάμε. Έχω δυο παιδιά ανήλικα. Μέχρι και λογαριασμούς για το ρεύμα μου πλήρωσε. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Μας έδινε και τρόφιμα. Είναι σωστός οικογενειάρχης. Το παιδί του είναι τα πάντα για αυτόν και τον χρειάζεται με όλα αυτά που έχουν συμβεί…» ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega. 

Στο δικαστήριο κατέθεσε και η σύντροφος του συνοδηγού του Γιώργου Ρουπακιά, Γιάννη Καζαντζόγλου, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 10 χρόνια και 2 μήνες κάθειρξη για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα.

Η γυναίκα ξέσπασε σε κλάματα ενώπιον του δικαστηρίου και ζήτησε να δοθεί αναστολή στην εκτέλεση ποινής του Καζαντζόγλου.

Ανέφερε πως είναι έγκυος από τον καταδικασθέντα και ότι έχει δυο παιδιά ακόμη από άλλο γάμο, τα οποία στηρίζει ο Καζαντζόγλου.

Επίσης, δήλωσε ότι τον γνωρίζει από 16 ετών και πως ο πατέρας του αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

O συνήγορος του Ηλία Παναγιώταρου, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε 13 χρόνια κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ανέφερε πως η οικογένεια του εντολέα του στηρίζεται αποκλειστικά σε εκείνον και ζήτησε από το δικαστήριο να χορηγήσει αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του μέχρι την έφεση.

(Photo: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Αναστολή ζήτησαν και οι δύο καταδικασθέντες για την δολοφονία του 27χρονου Λουκμάν από το Πακιστάν, παρόλο που ήδη εκτίουν ποινή για την πράξη τους στην οποία προστέθηκαν τα 6 χρόνια της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. 

«Είναι άνω των 40 ετών και έχει μια μητέρα 85 ετών με τεράστια προβλήματα υγείας. Αυτές είναι οι προϋποθέσεις, ήταν καλός μαθητής στο Γυμνάσιο, έδωσε εξετάσεις, πέρασε στην Πυροσβεστική, αλλά δυστυχώς είχε τη γνωστή περιπέτεια, όπως ακούστηκε, με τον Πακιστανό» ανέφερε ο συνήγορος του ενός εκ των καταδικασθέντων, ενώ για τον άλλο αναφέρθηκε πως «Εχει λευκό ποινικό μητρώο… Εκτός βέβαια από τη βασική πράξη της παρούσας υπόθεσης».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ