Σπύρος Σούλης: Το μυστικό της χαρτοπετσέτας - Πώς θα εξοικονομήσετε χρήματα στο σπίτι με μια αλλαγή

Οι χαρτοπετσέτες κατασκευάζονται από χλώριο, μια τοξίνη που απελευθερώνει καρκινογόνες διοξίνες στο περιβάλλον

Πόσες χαρτοπετσέτες ξοδεύετε την ημέρα; Έχετε μπει ποτέ στη διαδικασία να μετρήσετε; Αν όχι, ίσως είναι ώρα να το κάνετε για να διαπιστώσετε πως σπαταλάτε χρήματα σε ένα αντικείμενο το οποίο ναι μεν είναι χρήσιμο αλλά δεν είναι και απολύτως απαραίτητο εφόσον υπάρχει εναλλακτική.

Για ποιο λόγο, όμως, πρέπει και είναι καλό για εσάς και το περιβάλλον να τα αντικαταστήσετε τις χαρτοπετσέτες (και φυσικά το χαρτί κουζίνας) με κάτι άλλο;

Καταστρέφεται το περιβάλλον Ο χαρτοπολτός που παράγεται σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο προέρχεται από εκατομμύρια κομμένα δέντρα. Από την άλλη μεριά οι λειτουργίες της χαρτοβιομηχανίας είναι ένας από τους μεγαλύτερους ρυπαντές που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Κάνετε κακό στον εαυτό σας Οι χαρτοπετσέτες κατασκευάζονται από χλώριο, μια τοξίνη που απελευθερώνει καρκινογόνες διοξίνες στο περιβάλλον ενώ πρόκειται για υλικά που ανακυκλώνονται πολύ δύσκολα μιας και συχνά δεν μπορούν να διασπαστούν ούτε στη χωματερή, όπως αναφέρει το SpirosSoulis.

Με τι μπορείτε, όμως, να αντικαταστήσετε τις χαρτοπετσέτες και το χαρτί κουζίνας; Φυσικά με κανονικές υφασμάτινες πετσέτες τις οποίες μπορείτε να πλένετε και να χρησιμοποιείτε ξανά και ξανά. Τέλος, αντικαθιστώντας τις χαρτοπετσέτες με κανονικές πετσέτες θα κάνει και πολύ μεγαλύτερη οικονομία εξοικονομώντας χρήματα τα οποία μπορείτε να διαθέσετε αλλού.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ