Κορωνοϊός: Ρεκόρ σε Γαλλία με 32.000 κρούσματα - Σηκώνουν τα χέρια ψηλά σε Σλοβακία , Ολλανδία, Γερμανία & Αμερική

Ρεκόρ κρουσμάτων...

Η πανδημία του κορωνοϊού, ο οποίος έκανε την εμφάνισή του στα τέλη του 2019 στην Κίνα προτού εξαπλωθεί στον κόσμο ολόκληρο, όλο και μεγαλώνει σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Γαλλία: Σχεδόν 32.500 καταγράφηκε μέσα σε 24 ώρες
Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι καταγράφηκαν 32.427 νέα κρούσματα της Covid-19 μέσα σε ένα 24ωρο, αριθμός ρεκόρ, μετά τα 25.086 της Παρασκευής.

Συνολικά ο αριθμός των κρουσμάτων από τις αρχές του έτους ανέρχεται στα 867.197.

Άλλοι 90 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα 33.392.

Σλοβακία: Δεύτερο ημερήσιο ρεκόρ νέων κρουσμάτων και 11 νεκροί από COVID-19
Η Σλοβακία κατέγραψε το δεύτερο ημερήσιο ρεκόρ νέων κρουσμάτων, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, καθώς η χώρα δίνει μάχη για να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

11 άνθρωποι πέθαναν από την νόσο COVID-19 -ο υψηλότερος αριθμός νεκρών που καταγράφεται μέσα σε ένα 24ωρο-ανακοίνωσε το υπουργείο.

Έξι ακόμη θάνατοι σημειώθηκαν ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 88.

Η χώρα αυτή των 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων είχε ένα από τους μικρότερους αριθμούς κρουσμάτων κορωνοϊού κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, αλλά ο αριθμός τους αυξήθηκε δραματικά αυτό τον μήνα.

Ο πρωθυπουργός Ίγκορ Μάτοβιτς δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει παραγγείλει 13 εκατομμύρια τεστ αντιγόνων, που παράγουν γρηγορότερα αποτελέσματα αλλά συχνά είναι λιγότερο αξιόπιστα από την ανίχνευση του κορωνοϊού με τη μοριακή μέθοδο Real Time PCR.

 

Ολλανδία: 8.114 νέα κρούσματα, ημερήσιος αριθμός ρεκόρ
Η Ολλανδία κατέγραψε νέο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων με περισσότερα από 8.000 το τελευταίο 24ωρο, όπως προκύπτει από στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε σε 8.114, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας.

 

Γερμανία: 5.587 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, 10 θάνατοι
Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 5.587, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό να φθάνουν τους 361.974 τις προηγούμενες 24 ώρες, δείχνουν τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Το ίδιο διάστημα οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 αυξήθηκαν κατά 10 στους 9.777, κατά την ίδια πηγή.

​​​​​​​

Στο επίκεντρο της πανδημίας η Αμερική
Η Λατινική Αμερική παραμένει η πιο πληγείσα περιοχή του κόσμου, όπου έχει καταγραφεί το 27% του συνόλου των κρουσμάτων. Ακολουθούν η Ασία, η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη, σύμφωνα πάντα με την ανάλυση του Reuters. Η Ινδία αυτόν τον μήνα αναφέρει λιγότερα κρούσματα, περίπου 69.000 την ημέρα, σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο.

Στις ΗΠΑ, όπου έχουν καταγραφεί οι περισσότεροι θάνατοι στον κόσμο, οι νέες μολύνσεις και οι νοσηλείες αυξάνονται από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ, οι προσπάθειες για την ανάπτυξη ενός εμβολίου αντιμετωπίζουν προβλήματα, αφού η εταιρεία Johnson & Johnson αναγκάστηκε να διακόψει τη δοκιμή της καθώς ένας από τους συμμετέχοντες εμφάνισε μια ανεξήγητη ασθένεια. Η δοκιμή της AstraZeneca στις ΗΠΑ έχει διακοπεί για περισσότερο από έναν μήνα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ