Κορωνοϊός- Το πιο αισιόδοξο βίντεο του 2020: Ξεκίνησε η μαζική παραγωγή του εμβολίου της Pfizer- Η εταιρεία σκοπεύει να ζητήσει επείγουσα έγκριση μέσα στο Νοέμβριο

Αισιόδοξα φαίνεται πως είναι τα νέα από το "μέτωπο" του εμβολίου... 

Η παραγωγή των εμβολίων της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer κατά του κορωνοϊού έχει ήδη ξεκινήσει, όπως αποκάλυψε ένα βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Daily Mail

Διαβάστε επίσης: Κορωνοϊός: H Pfizer θα ζητήσει επείγουσα έγκριση του εμβολίου της το Νοέμβριο - Τα τρία σημεία “κλειδιά” στα οποία πρέπει να επιτύχει (Φωτό)

Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία έχει ήδη κατασκευάσει «αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες δόσεις» του εμβολίου, με την παραγωγή να συνεχίζεται στο εργοστάσιό της στην πόλη Puurs του Βελγίου.

Τα εμβόλια αποθηκεύονται ήδη, ώστε να διατεθούν στο κοινό, εφόσον κατά την τελευταία φάση των κλινικών δοκιμών, αποδειχθεί ότι το σκεύασμα είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.

Η Pfizer δήλωσε ότι μπορεί να διαθέσει στην αγορά 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, εφόσον επιτραπεί από τις υγιειονομικές αρχές. 

Να σημειωθεί πως κάθε ασθενής θα χρειαστεί από 2 δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες μέρες, η Pfizer σκοπεύει να ζητήσει επείγουσα έγκριση του εμβολίου για τον κορωνοϊό από τις αμερικανικές αρχές την τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε χαρακτηριστικά «Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής, υποθέτοντας ότι τα δεδομένα θα είναι θετικά, η Pfizer θα ζητήσει επείγουσα έγκριση χρήσης στις Ηνωμένες Πολιτείες λίγο αφού περάσουμε το στάδιο της ασφάλειας, στη διάρκεια της τρίτης εβδομάδας του Νοεμβρίου».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ