Κυριάκος Μητσοτάκης: Βουτιά στις φημισμένες "Βάθρες του Φονιά" – Με τη Μαρέβα απόλαυσαν την άγρια ομορφιά της Σαμοθράκης (Φωτό)

Βουτιά στις "Βάθρες του Φονιά" της Σαμοθράκης έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Βουτιά στις φημισμένες “Βάθρες του Φονιά”  της Σαμοθράκης, πρωί-πρωί σήμερα για τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος το μεσημέρι “πέταξε” με το στρατιωτικό ελικόπτερο “Σινούκ” για την Αθήνα. 

 

 

Όπως αναφέρει το evros-news, ο κ. Μητσοτάκης ανέβηκε στην περιοχή που είναι ένα από τα σήματα κατατεθέν του νησιού και έχει φανατικούς φίλους διαχρονικά. Μαζί του στη δύσκολη διαδρομή μέχρι να φτάσει κανείς στο σημείο αυτό, ήταν και η σύζυγος του Μαρέβα, οι άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜΘ Θανάσης Τσώνης και ανέβασε και τις σχετικές φωτογραφίες στην προσωπική του σελίδα στο facebοok.

 

Σήμερα είχαμε τη χαρά και την τιμή να ξεναγήσουμε το πρωθυπουργικό ζεύγος στην "άγρια" ομορφιά της Σαμοθράκης,...

Δημοσιεύτηκε από Athanasios Tsonis στις Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020

 

Ο Πρωθυπουργός ενθουσιάστηκε τόσο πολύ από το περιβάλλον, που δεν άντεξε και… βούτηξε στα κρύα νερά στις Βάθρες και είχε έτσι μια ακόμη μοναδική εμπειρία στο “νησί της Νίκης” το οποίο επισκέφθηκε για πρώτη φορά.

Επισκέφθηκε το Κάστρο της Χώρας 

Χθες αργά το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Κάστρο της Χώρας που δεσπόζει στην κορυφή του λόφου του ομώνυμου, σύγχρονου οικισμού της Σαμοθράκης. Ο Πρωθυπουργός ανέβηκε στο σημαντικό μνημείο υστεροβυζαντινής φρουριακής αρχιτεκτονικής, με «οδηγούς» τα παιδιά του δημοτικού σχολείου του νησιού που έσπευσαν να τον χαιρετήσουν.

Στη συνομιλία που είχε μαζί τους οι μικροί μαθητές τον ρώτησαν για τα ενδιαφέροντα του στον αθλητισμό και του «μετέφεραν» τα αιτήματα τους. «Σημειώνω μια παιδική χαρά και ένα γήπεδο» τους απάντησε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έργα για τα οποία είχε δεσμευτεί νωρίτερα κατά τη σύσκεψη που είχε με τους φορείς στο Πνευματικό Κέντρο.

Στη διαδρομή προς το Κάστρο, του οποίου η μελέτη φωτισμού θα ολοκληρωθεί σύντομα από το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Πρωθυπουργός συνομίλησε και με τους κατοίκους που συνάντησε περπατώντας στα στενά της Χώρας. Σε έναν από τους διαλόγους που είχε με μια παρέα ηλικιωμένων έγινε συζήτηση για τη χρήση της μάσκας. «Να συνηθίσουμε τη μάσκα λίγο παραπάνω», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, με μια από τις κυρίες του νησιού να του απαντά, «η μάσκα δεν μας πειράζει, προσέχουμε για να έχουμε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συνοδευόταν από τη σύζυγο του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και τον Υφυπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο, σταμάτησε και στον Πυροσβεστικό Σταθμό για να συνομιλήσει με τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ επισκέφθηκε και το λαογραφικό μουσείο του νησιού, όπου παρουσιάζεται ένα παραδοσιακό σπίτι της Σαμοθράκης και με τα εκθέματά του κρατείται ζωντανή η λαογραφική ιστορία του νησιού.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευαν η σύζυγος του Μαρέβα και επίσης ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος και ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, Νίκος Γαλατούμος.

Φωτογραφίες: evros-news

 

Το βράδυ ο Πρωθυπουργός που… κέρδισε τους πάντες στην Σαμοθράκη με την απλότητα του, βρέθηκε στο όμορφο χωριό του Προφήτη Ηλία, όπου γεύθηκε το περίφημα κατσικάκι της Σαμοθράκης σε γνωστή ταβέρνα του χωριού και του νησιού.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ