Η Αθηναΐς Νέγκα σε μακροσκελή ανάρτηση τα λέει: «Δεν είσαι αρκετά ωραία να κάνεις την ωραία, τράβα να κάνεις την έξυπνη»

Η ανάρτηση της δημοσιογράφου για το πώς αντιμετωπίζονται οι γυναίκες στον χώρο εργασίας της έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Την εμπειρία της ως γυναίκα εργαζόμενη στην τηλεόραση, περιγράφει η Αθηναΐς Νέγκα.

Μ’ ένα μακροσκελές κείμενο στο προφίλ της στο Instagram, η δημοσιογράφος λέει τις σκέψεις της όπως κάνει πολύ συχνά. Η ίδια έγραψε στο προφίλ της στο Instagram για το πώς αντιμετωπίζεται μια γυναίκα στην τηλεόραση.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Αυτή τη φωτογραφία του.. @tassosvrettos τη φύλαγα σε περίπτωση κλιμάκωσης των ελληνοτουρκικών, να βάλω και λεζάντα:«Ερντογαν έλα να συνομιλήσουμε !»Το καουμπόικο καπέλο βοηθά στον τσαμπουκά και κρύβει ατέλειες όπως λευκές τρίχες αν δεν έχετε προλάβει το κομμωτήριο .Στην τελευταία καραντίνα που ελπίζω να είναι τελευταία, άσπρισαν τα μαλλιά μου πιο γρήγορα από ποτέ.Διαβασα στοχασμους του Μάρκου Αυρήλιου κι όμως : Αποδιοργανώθηκα !απορώ πως υπάρχουν τύποι που την νοσταλγούν ;! δεν αμφισβητώ την αναγκαιότητα της ,όμως ήταν πλήγμα ο περιορισμός, ζημιά μη αναστρέψιμη στην εργασία σε έναν  κόσμο που είχε παραγίνει εργατοφαγικός .Και οι δυο μου γονείς ήταν συνδικαλιστές σε πολύ διαφορετικά επαγγέλματα και μου προκαλεί τεράστια εντύπωση που ενώ είναι της μόδας να δυναμώνουμε τα κινήματα για τις διακρισεις κανεις δεν μιλαει για τα δικαιωματα στη δουλειά που είναι βασική προυποθεση για να εχουμε καλυτερες κοινωνιες .Υπάρχουν στιγμες που νομιζω πως είμαι παγιδευμένη σε χώρα του ανατολικού μπλοκ χωρίς λεωφορεία που κάνουν δρομολόγια στην ώρα τους .Μην ακούτε τους αντικαπιταλιστες ,δεν τους έχω δει να προασπίζουν τα βασικά επιτυχώς. Είναι σαν να έχουμε γυρίσει σε εποχές μαύρες .Το κωμικοτραγικό είναι πως τέτοιες καταστάσεις δεν συμφέρουν ούτε τα πιο απαίσια αφεντικά, καθώς παγιώνουν  την μηδενική παραγωγικότητα και το μίσος του εργαζομένου για την βάρδια. Εγώ την αγαπάω την βάρδια, όπως την αγαπούσαν οι γονείς μου  και ματώνει η ψυχή μου που υπάρχουν χαζοί που ονειρεύονται καραντίνες και επιδοματάκια και δεν βγαινουν να διεκδικήσουν σοβαρά, ώστε να ορθοποδήσουμε και να ζησουμε με λιγότερη αβεβαιοτητα .Αυτό που βιώνουμε είναι περισσότερο μια αγρία πολιτική εμπειρία, παρα μια καταστροφή. Τέλος να σας πω πως δεν πιστεύω στις συνομωσίες ,είναι όμως σίγουρο πως κάθε φορά που κ κλεινόμαστε στα σπίτια μας ,θα είναι άσχημα τα πράγματα στις δουλειές. Πολλοί θα «τηλεργαστούν» και κάποιοι δεν θα επιστρέψουν ποτέ στα γραφεία τους .Μην εύχεστε λοιπόν lockdown ! Ερντογαν ,έχω κι άλλο καπέλο

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @ athinaisnega στις

 Δημοσιεύοντας ένα βίντεο με backstage πλάνα από μια φωτογράφιση που έκανε, η Αθηναΐς Νέγκα ξεκαθαρίζει το glamorous τοπίο λέγοντας χαρακτηριστικά:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

παλιότερη φωτογραφία στο βεστιάριο του mega !φοράω το φόρεμα που η γλυκιά,ιδιοφυής @vasiatzotzopoulou βοήθησε να βγει από το κεφάλι μου κ να γίνει ρούχο.το εβαλα σ όλες σχεδόν τις εκπομπες που γυρίσαμε γιατί όταν κάτι μου αρέσει το ξανά φοράω κ ας μην είναι αυτή σωστή τηλεοπτική συμπεριφορά!μου φαίνεται πως έχουν περάσει αιώνες από τον Φεβρουάριο του 2020 όταν ετοιμάζαμε τα πρώτα επεισόδια του Nega Talk.Ο covid19 ήταν ο λόγος που όλες οι εκπομπές του καναλιού μπήκαν σε κατάψυξη,κρίθηκε αναγκαίο για λόγους ασφαλείας να αδειάσουν πλατό,να υπάρξει χώρος στο πρόγραμμα για ενημέρωση.Μας πρόλαβε η άνοιξη,η αρχή του καλοκαιριού και δεν ξέρω αν το Nega Talk θα ξαναβρεί την βραδυνη φόρμα του και επειδή δεν είμαι βιρτουόζα παρουσιάστρια και δεν θα γίνω καθώς εχω περάσει τα περισσότερα χρόνια μου στα ΜΜΕ κάνοντας άλλες λιγότερο glamorous αλλά πιο δημιουργικές δουλειές, αισθανομαι πως η εκπομπη ήταν κάτι που έφτιαξα,το διασκέδασα κ αυτό μου αρκεί! αυτή η περιοδική αναμπουμπούλα είναι η χαρά της ζωής μου κ το πρόβλημα μου .Δυστυχώς ειναι αδιανόητο να έχει καποιος τόσο «περίεργα μικρή τηλεοπτική φιλοδοξία»,όμως προτιμω την διαδικασία κ όσοι έχουν δουλέψει μαζί μου 23 επεισοδιακά χρόνια με ξέρουν.αναρωτιέμαι γιατί με παίρνουν σοβαρά-ως παρουσιάστρια-όλοι αυτοί οι τύποι που αν τους δώσεις 50ευρω θα γράψουν «αν η εκπομπη σου κόβεται ή αν ετοιμάζεται άλλη να πάρει την θέση σου»..δεσμεύομαι να τους στείλω λουλούδια αξίας 25 ευρώ αν βρουν να γράψουν κάτι γλυκούλικο για την συνολική μου καριέρα..η γλύκα του καρπουζιού που τρώω τώρα που σας γράφω μου θυμίζει την γλυκιά αγάπη για το ραδιόφωνο,❤️❤️o @969rockfm είναι από τις καλύτερες σχέσεις της ζωής μου.καμια φορά θα με δείτε να γράφω στο site @athensvoice,εξακολουθώ να εργάζομαι στο @megatvcom,κάνω κι αλλά που θα ανακοινώσω κ όπως οι περισσότεροι Έλληνες είμαι αισιόδοξη .δεν με βλέπω να πηγαίνω διακοπές γιατί ποτε δεν ήθελα να πηγαίνω καπου για πολύ.Θα δουλέψω.δεσμεύομαι να ανεβάζω φωτό κ κείμενα που θα σας αλλάξουν τη ζωή! Μολις αυτό συμβεί παρακαλώ καλεστε με..

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @ athinaisnega στις

«Μόνο ένα μέρος της δουλειάς μου είναι αυτό που βλέπετε, τα υπόλοιπα δεν έχουν καμιά σχέση και είναι άχαρα καθώς το να κάθεσαι σε μια καρέκλα μπροστά σε έναν υπολογιστή μέχρι να μουδιάσει ο πωπός σου, δεν ξεχειλίζει glamour. Όταν είσαι γυναίκα όμως το ένα μέρος το λαμπερό τσακώνεται με το άλλο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Μόνο ένα μέρος της δουλειάς μου είναι αυτό που βλέπετε ,τα υπόλοιπα δεν έχουν καμιά σχέση και είναι άχαρα καθως το να κάθεσαι σε μια καρέκλα μπροστά σε έναν υπολογιστή μέχρι να μουδιάσει ο πωπος σου, δεν ξεχειλίζει glamour.Οταν είσαι γυναίκα όμως το ένα μέρος το λαμπερό τσακώνεται με το άλλο.Σε τρελαίνουν και οι γύρω ,μέχρι να βυθιστείς στην ανασφάλεια σου .Συνήθως υπονοούν άλλες φορές τα λένε σ ενδιάμεσους για να στα μεταφέρουν προσθέτοντας και λίγη δικη τους φρέσκια κακιούλα : «δεν είσαι αρκετά έξυπνη και σοβαρή και έγκυρη διότι κανεις την ωραία»και «δεν είσαι αρκετά ωραία για να κανεις την ωραία, αρα τράβα να κανεις την έξυπνη» Κανείς άντρας δεν νομιζω πως έχει περάσει τέτοια. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο αν προσπαθεις να τα βλεπεις με χιούμορ διότι σε νομίζουν τρελή και ανεξέλεγκτη .Μυστικό σχέδιο αντιμετώπισης δεν υπάρχει .Κόβεις τη ζωή σε κομμάτια, το πιο «βολικό»είναι να μην επικοινωνούν πολύ μεταξύ τους.περνάς όσο καλύτερα μπορείς, μιλώντας όσο λιγότερο :μεγάλη επιτυχία έτσι ..όχι, δεν κανεις! Λυπαμαι που το λεω Υπάρχουν όμως λίγες μέρες καλές!Το lovely outfit είναι @c9_cloud9byl

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @ athinaisnega στις

Σε τρελαίνουν και οι γύρω, μέχρι να βυθιστείς στην ανασφάλεια σου. Συνήθως υπονοούν, άλλες φορές τα λένε σε ενδιάμεσους για να στα μεταφέρουν προσθέτοντας και λίγη δική τους φρέσκια κακιούλα: «δεν είσαι αρκετά έξυπνη και σοβαρή και έγκυρη διότι κάνεις την ωραία» και «δεν είσαι αρκετά ωραία για να κάνεις την ωραία, άρα τράβα να κάνεις την έξυπνη».

Κανείς άντρας δεν νομίζω πως έχει περάσει τέτοια. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο αν προσπαθείς να τα βλέπεις με χιούμορ διότι σε νομίζουν τρελή και ανεξέλεγκτη. Μυστικό σχέδιο αντιμετώπισης δεν υπάρχει. Κόβεις τη ζωή σε κομμάτια, το πιο «βολικό» είναι να μην επικοινωνούν πολύ μεταξύ τους. Περνάς όσο καλύτερα μπορείς, μιλώντας όσο λιγότερο: μεγάλη επιτυχία έτσι ..όχι, δεν κάνεις! Λυπάμαι που το λέω. Υπάρχουν όμως λίγες μέρες καλές!».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ