Η Κρήτη στο μάτι της κακοκαιρίας: Άνοιξαν οι ουρανοί – Πλημμύρισαν οι δρόμοι & η παλιά πόλη του Ρεθύμνου (Φωτό & Βίντεο)

Κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε πλημμυρισμένα υπόγεια κατοικιών στο Ρέθυμνο

Αρκετά είναι τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι δυνατές βροχοπτώσεις στην Κρήτη.

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους, με αποτέλεσμα η μετακίνησή να γίνεται με δυσκολία σε πολλές περιοχές του Ηρακλείου, σπίτια πλημμύρισαν ενώ σε κάποιες περιοχές παρουσιάστηκαν προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Από το βράδυ της Τρίτης έως και αυτή την ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων σε υπόγεια και ισόγεια σπιτιών. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε μάλιστα σε δύο περιπτώσεις για την απεγκλώβιση οδηγών στην περιοχή της Αλικαρνασσού.

Στην οδό Αρκονήσου στην Αλικαρνασσό αρκετά σπίτια πλημμύρισαν με τους κατοίκους να βρίσκονται σε απόγνωση καθώς μέσα σε λίγα μόλις λεπτά οι κόποι μίας ζωής καταστράφηκαν.

Πολλά ωστόσο είναι και τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Αρκετές περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα με τα συνεργεία να βρίσκονται επί ποδός για την αποκατάσταση των βλαβών που στις περισσότερες περιπτώσεις οφείλονταν σε πτώσεις κεραυνών.

Ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν οι οδηγοί καθώς εκτός από πλημμυρισμένους δρόμους έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

 

 

 

Σε απόγνωση οι ελαιοπαραγωγοί – Τεράστιες καταστροφές από την κακοκαιρία

Ανυπολόγιστες καταστροφές στο φυτικό κεφάλαιο, ιδιαίτερα σε ελαιοκαλλιέργειες προκάλεσε η έντονη χαλαζόπτωση, με τους παραγωγούς να βρίσκονται σε απόγνωση.

Φωτογραφίες: cretapost.gr.

 

Η παραγωγή καταστράφηκε ολοσχερώς και τις επόμενες μέρες αναμένονται συνεργεία του ΕΛΓΑ να κάνουν αυτοψία και να καταγράψουν το μέγεθος της καταστροφής, σύμφωνα με το cretapost.gr.

 

 

 

Εγκλωβίστηκαν άνθρωποι

Σε δύο περιπτώσεις εγκλωβισμού ανθρώπων σε οχήματα χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής. Στην πρώτη περίπτωση απεγκλώβισε δύο άτομα από όχημα στη Λ.Καζαντζίδη και στη δεύτερη, ένα άτομο από τον παράλληλο δρόμο από το Αστυνομικό Μέγαρο προς την Λ.Καζαντζίδη. Ένα δέντρο έπεσε στην οδό Ανωγείων στο Ηράκλειο το βράδυ, σύμφωνα με το cretalive.gr.

 

 

Η Υπηρεσία εφιστά την προσοχή στους πολίτες, καθώς και σήμερα αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Tags