Το λένε Tuatara & είναι το πιο γρήγορο αυτοκίνητο του κόσμου - Έσπασε το ρεκόρ & έπιασε 532,6 χλμ την ώρα σε ευθεία (Φωτό & Βίντεο)

Το SSC Tuatara είναι το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής στον κόσμο με μέσο όρο 508,73 km/h!

Το Σεπτέμβριο του 2007, το SSC Ultimate Aero στέφθηκε ως ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής καταγράφοντας μέση ταχύτητα 412,22 χλμ./ώρα σε δύο περάσματα προς αντίθετες κατευθύνσεις όπως προβλέπει η διαδικασία στέψης. Από εκείνο το Σεπτέμβριο, το στέμμα για το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής έχει αλλάξει κάποιες φορές χέρια κυρίως ανάμεσα σε Bugatti και Koenigsegg με την φίρμα με το δυσπρόφερτο όνομα να είναι και ο τελευταίος κάτοχος του τίτλου, πριν το Tuatara.

Photo: edition.cnn.com

 

Οι λάτρεις της ταχύτητας έχουν ένα νέο αυτοκίνητο να ονειρεύεται αφού εδώ και λίγες ώρες το ρεκόρ για το ταχύτερο αυτοκίνητο στην Γη κατέχει ένα μοντέλο της αμερικανικής εταιρείας SSC.

Πιο συγκεκριμένα, το μοντέλο Tuatara της αμερικανικής εταιρείας έγραψε 532,6 χλμ/ώρα (331 μίλια την ώρα) έξω από το Λας Βέγκας σπάζοντας το ρεκόρ που κατείχε η Bugatti με το Chiron.

Στο αριστερό κάθισμα του SSC Tuatara βρέθηκε ο επαγγελματίας οδηγός αγώνων Oliver Webb ο οποίος μάλιστα δήλωσε ότι θα μπορούσε να είχε επιτύχει ακόμα υψηλότερη ταχύτητα αν δεν υπήρχαν οι πλευρικοί άνεμοι που φυσούσαν στην περιοχή.

Για όποιον αναρωτιέται τι κινητήρα θα πρέπει να έχει ώστε να πετυχαίνει τέτοια νούμερα, σημειώστε ότι εξοπλίζεται με ένα μοτέρ των 5.9 λίτρων με δύο τούρμπο. Με απλή βενζίνη πρατηρίου αποδίδει 1.350 ίππους και με αγωνιστικό καύσιμο είναι ρυθμισμένο στους 1.750 ίππους. Φυσικά η δύναμη είναι μόνο ηνμισή ιστορία.

Φωτογραφίες: cnbc.com

 

Το χαμηλό βάρος των 1.247 κιλών παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, όπως και η πολύ δουλεμένη αεροδυναμική του με συντελεστή οπισθέλκουσας στο 0,279 Cd. Τώρα λοιπόν περιμένουμε για να δούμε τι έχει να απαντήσει η Koenigsegg, η άλλη εταιρεία αυτοκινήτων που ασχολείται πολύ ενεργά με το ρεκόρ απόλυτης τελικής ταχύτητας για μοντέλα δρόμου. To Jesko Absolut θα είναι αυτό που θα προσπαθήσει να ανεβάσει τον πήχη ακόμη ψηλότερα.

Το SSC Tuatara θα κατασκευαστεί σε μόλις 100 αντίτυπα τα οποία βρίσκονται ήδη σε διαδικασία παράδοσης στους ιδιοκτήτες τους οι οποίοι κλήθηκαν να καταβάλουν μεταξύ 1,6 και 1,9 εκ. δολαρίων αναλόγως την έκδοση για να το αποκτήσουν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ