Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 7 το απόγευμα - «Θα εξηγήσω που βρισκόμαστε & ποια μέτρα θα πρέπει να λάβουμε»

Ο Πρωθυπουργός το ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου... 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να προβεί σήμερα το απόγευμα στις 7 σε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό - όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας- σχετικά με την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας και τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η Κυβέρνηση.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ενημέρωσε σχετικά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη διάρκεια της σημερινής τους συνάντησης. 

«Ευκαιρία να σας ενημερώσω για τις εξελίξεις στο μέτωπο κατά του κορωνοϊού είμαστε αντιμέτωποι με ένα δεύτερο κύμα, έχει έρθει και στη χώρα μας. Θα μιλήσω στους πολίτες και θα εξηγήσω που βρισκόμαστε και ποια μέτρα θα πρέπει να λάβουμε», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος, ωστόσο, πρόσθεσε πως «Η χώρα μας τα πηγαίνει καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως «ο ιός χτυπάει συλλογικά το κοινωνικό σύνολο και συλλογικά η κοινωνία πρέπει να αμυνθεί.

Τα μέτρα δεν αποτελούν περιορισμό της ελευθερίας μας, αλλά αποσκοπούν στην προστασία των άλλων. Εκεί είναι το κρίσιμο και φεύγουμε από το ζήτημα της ατομικής ευθύνης και περνάμε στην κοινωνική ευθύνη κι αυτό είναι πολύ κρίσιμο να γίνει αντιληπτό»

Πρόσθεσε, δε, πως «αυτό που δεν έχει γίνει αντιληπτό και ελπίζω ότι θα γίνει είναι ότι η υψηλή μεταδοτικότητα του ιού είναι το πρόβλημα...». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ