Δίκη Χρυσής Αυγής- ιστορική απόφαση: Στη φυλακή Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Παναγιώταρος, Γερμενής, Παππάς, Ματθαιόπουλος, Ρουπακιάς (φωτό- βίντεο)

Ιστορική απόφαση, κόντρα στην πρόταση της Εισαγγελέως... 

Πριν από λίγα λεπτά η Πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη ανακοίνωσε την απόφαση του δικαστηρίου στην ιστορική δίκη της Χρυσής Αυγής.

 

 

 

Σε πλήρη αντίθεση με την πρόταση της Εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου, που ήταν υπέρ της χορήγησης αναστολής σε όλους τους καταδικασθέντες, το δικαστήριο χορήγησε υπό όρους αναστολή σε μόνο 12 από τους 51 καταδικασθέντες.

Με την ιστορική αυτή απόφαση, λοιπόν, οδηγείται στη φυλακή όλη η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής, δηλαδή οι: Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Γερμενής, Παναγιώταρος, Λαγός, Παππάς, Ματθαιόπουλος.

Επίσης, στη φυλακή θα οδηγηθεί και ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Αναστολή υπό όρους πρόκειται να δοθεί στους πρώην βουλευτές Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Στάθη Μπούκουρα, Μιχάλη Αρβανίτη, Δημήτρη Κουκούτση και την σύζυγο του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια.

Νωρίτερα, το δικαστήριο είχε απορρίψει το αίτημα του Ηλία Κασιδιάρη ώστε να ερευνηθούν «κυβερνητικές παρεμβάσεις» του 2013, για στοχοποίηση της Χρυσής Αυγής.

 

 

 

Να σημειωθεί πως στο άκουσμα της απόφασης ξέσπασε σε κλάματα η μητέρα του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα, Μάγδα, καθώς και ολόκληρη η οικογένειά του. 

Ήδη έχουν παραδοθεί αυτοβούλως ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιώργος Τσακανίκας, ο Γιώργος Γερμενής, ο Γιώργος Πατέλης, ενώ ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος βρισκόταν στην αίθουσα του δικαστηρίου, οπότε συνελήφθη μετά την απόφαση του δικαστηρίου. 

 

 

 

Λίγο μετά την απόφαση, ο Νίκος Μιχαλολιάκος δήλωσε, μεταξύ άλλων, εξερχόμενος από το σπίτι του στην Πεύκη, «Είμαι υπερήφανος που με πηγαίνουν φυλακή για τις ιδέες μου. Κάποτε κάποιοι θα ντρέπονται για αυτή την απόφαση», ενώ ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και καταφέρθηκε εναντίον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. 

(Photo: Eurokinissi)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ