Ο Άκης Πετρετζίκης μας φτιάχνει: Πεντανόστιμη σούπα κολοκύθας με κόκκινα φασόλια

Υπέροχη συνταγή!

Συστατικά

  • 720 γρ. φασόλια, κόκκινα, ξεπλυμμένα και στραγγισμένα
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 1 λίτρο ζωμό, βοδινού
  • 600 γρ. πουρέ κολοκύθας
  • 240 γρ. κρασί λευκό, γλυκό
  • 250 γρ. χοιρινό, καπνιστό σε κύβους
  • 3-4 κ.σ. μηλόξιδο

Για γαρνίρισμα

  • κρέμα γάλακτος 35%

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Στο μπλέντερ με τα μαχαίρια χτυπάμε τα φασόλια με τη ντομάτα. 
  • Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το κύμινο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. 
  • Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. 
  • Προσθέτουμε το κρασί και σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Έπειτα ρίχνουμε και τον πουρέ κολοκύθας.
  • Προσθέτουμε τον ζωμό, το μείγμα από τα φασόλια και σιγοβράζουμε για μισή ώρα περίπου. 
  • Λίγο πριν σερβίρουμε προσθέτουμε το χοιρινό και το ξίδι, βράζουμε λίγο ακόμα μέχρι να ζεσταθούν.
  • Διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε με γιαούρτι και σπόρους από την κολοκύθα!

 

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ