Η εκ βαθέων εξομολόγηση της Μαριλού Ρεπαπή & ο πόλεμος με τον καρκίνο του μαστού: Άρχισα να κλαίω - Είπα “Θεέ μου, το παιδί μου!” (Φωτό)

«Δεν μίλησα για τον καρκίνο για να με λυπηθούν»

Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού, η Μαριλού Ρεπαπή αποκάλυψε για πρώτη φορά τη δική της εμπειρία, όταν διαγνώστηκε με τη σοβαρή αυτή ασθένεια.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marilou Repapi (@marilourepapi) στις

Η δημοσιογράφος, η οποία συμμετέχει στο πάνελ της πρωινής εκπομπής «Στη φωλιά των Κου Κου» ήρθε αντιμέτωπη με τον καρκίνο του μαστού πριν λίγους μήνες.

Η ίδια προσπάθησε να το κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και πλέον έχει αναρρώσει.

Πιο συγκεκριμένα έγραψε ότι: «Δεν μου αρέσει να κάνω εξομολογήσεις για τη ζωή μου και δεν χρησιμοποιώ καταστάσεις για να προβληθώ. Όμως, το 2020 είναι η χρονιά που εκτίμησα τη ζωή μου και την υγεία μου και περίμενα μέχρι σήμερα να σας πω την ιστορία μου, γιατί αισθάνομαι ότι πρέπει να τη μοιραστώ με άλλες γυναίκες: Στα 41 μου και όχι στα 40, γιατί "δεν προλάβαινα", πήγα για την πρώτη μου μαστογραφία.

Ο γιατρός μου, είχε συστήσει να κάνω μία στα 35 μου για να υπάρχει μια απεικόνιση, αλλά μωρέ, "δεν προλάβαινα". Άλλωστε, δεν είχαμε κανένα ιστορικό γυναικολογικού καρκίνου στην οικογένεια και "σιγά". Στην μαστογραφία που έκανα στα 41, εμφανίστηκε κάτι που λέγεται "αποτιτανώσεις".

Πριν έναν μήνα έκανα τις πρώτες μεγάλες εξετάσεις μου και είναι πεντακάθαρες και έχω ελπίδα να ζήσω για πάντα χωρίς αυτό, γιατί το έπιασα νωρίς. Τώρα παίρνω ένα χάπι για τα επόμενα δέκα χρόνια που με πάχυνε λίγο αλλά είναι τα καλύτερα κιλά που έχω πάρει γιατί με βοηθά να παραμείνω υγιής».

Δεν μου αρέσει να κάνω εξομολογήσεις για τη ζωή μου και δεν χρησιμοποιώ καταστάσεις για να προβληθώ. Όμως, το 2020 είναι...

Δημοσιεύτηκε από Marilou Repapi στις Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020

Κλείνοντας τόνισε πως: «Ήθελα όλον αυτόν τον καιρό να πω την ιστορία μου σε άλλες γυναίκες, μόνο για να καταλάβουν τι σημαίνει το «η πρόληψη σώζει ζωές»: Να κάνετε τις μαστογραφίες σας, να τις κάνετε και νωρίτερα από τα 40 αν έχετε ιστορικό, να ρωτάτε τον γιατρό σας και να κάνετε ψηλάφηση. Να είσαστε καλύτερες από εμένα, εγώ ήμουν τυχερή. Αν μου είχε συμβεί στα 38, θα αποχαιρετιόμασταν».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ