Μείωση ενοικίου: Email από την Εφορία σε 200.000 χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων - Δείτε την διαδικασία

Πολλά λάθη στις πρώτες αιτήσεις... 

Μυριάδες λάθη και παραλείψεις εντόπισαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ στις δηλώσεις Covid που υπέβαλαν ιδιοκτήτες για τα μειωμένα ενοίκια που έλαβαν.

Τη στιγμή που οι εξελίξεις οδηγούν σε επαναφορά του μέτρου της υποχρεωτικής μείωσης ενοικίου, η ΑΑΔΕ θα ξεκινήσει, από σήμερα, να στέλνει emails σε ιδιοκτήτες ακινήτων για τις δηλώσεις Covid που έχουν ήδη υποβληθεί. Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, περίπου ένας στους δυο ιδιοκτήτες -σχεδόν 200.000- έκαναν λάθη κατά τη συμπλήρωση των δηλώσεων για τα μειωμένα ενοίκια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το να μη δουν τα ευεργετήματα που τούς αναλογούν, όπως η έκπτωση φόρου κατά 30% για τα ενοίκια που δεν εισέπραξαν.

Σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική», μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί εκπτώσεις από δηλώσεις Covid συνολικού ύψους σχεδόν 34 εκατ. ευρώ, σε περίπου 200.000 φορολογουμένους – ιδιοκτήτες ακινήτων.

Η διαδικασία για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Οπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, από την επεξεργασία των δηλώσεων Covid και πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας μηνών Μαρτίου-Αυγούστου 2020, διαπιστώθηκε πλήθος περιπτώσεων με λάθη ή παραλείψεις, καθώς και περιπτώσεις για τις οποίες απαιτούνται διευκρινίσεις από τους ενδιαφερόμενους.

Οι φορολογούμενοι  θα λάβουν οδηγίες στον λογαριασμό τους, στο myTAXISnet, ώστε να αποκαταστήσουν τα όποια λάθη ή παραλείψεις και να επωφεληθούν της έκπτωσης φόρου.

Οι περιπτώσεις λαθών και παραλείψεων αφορούν κυρίως:

• Υποβολή δήλωσης Covid χωρίς να είναι σε ισχύ συμφωνία μίσθωσης, με βάση τις υποβληθείσες δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων
• Ασυμφωνία μηνιαίου μισθώματος και αρχικού ποσού δήλωσης Covid
• Μη συμπλήρωση στη δήλωση Covid του είδους της μίσθωσης (π.χ. επαγγελματική). Επίσης, θα ζητηθούν διευκρινίσεις σε περιπτώσεις ασυμφωνιών που έχουν εντοπιστεί σε δηλώσεις Covid που έχουν υποβληθεί από περισσότερους από έναν συνιδιοκτήτες.

Η αποστολή των μηνυμάτων προς τους εν λόγω φορολογούμενους θα αρχίσει σήμερα, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ