Θεωρίες συνωμοσίας για τον κορωνοϊό: Ποιοι λαοί είναι πιο "ψεκασμένοι"- Η ντροπιαστική θέση της Ελλάδας

Αποκαλυπτική έρευνα για τους συνομωσιολόγους... 

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική για την κατάσταση που επικρατεί στον πλανήτη εν έτει 2020 και εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού, η έρευνα του YouGov Cambridge Globalism Project, σε συνεργασία με τον Guardian.

Η εν λόγω έρευνα στην οποία συμμετείχαν 26.000 άνθρωποι από 25 χώρες και πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, έδειξε πόσο διαδεδομένες είναι διεθνώς οι θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τον φονικό ιό. 

Ντροπιαστικά είναι τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν και για την χώρα μας, όπου, όπως φαίνεται ανθούν οι θεωρίες συνωμοσίας.

Συγκεκριμένα, το 46% των Ελλήνων συμμετεχόντων στην έρευνα θεωρεί πως ο αριθμός των θανάτων από Covid-19 έχει «υπερεκτιμηθεί σκόπιμα και κατά πολύ».

Η χώρα μας βρίσκεται στη δεύτερη θέση στη σχετική λίστα, μετά τη Νιγηρία, όπου το 59% των ερωτηθέντων πιστεύει κάτι αντίστοιχο.

Επίσης, αμφιβολίες και ανησυχία για το εμβόλιο του κορωνοϊού εκφράζουν οι πολίτες σε πολλές χώρες του κόσμου. Στην πρώτη θέση με 57% και τις περισσότερες ανησυχίες ανάμεσα στους συμμετέχοντες στην έρευνα, βρίσκεται η Ν. Αφρική και ακολουθούν η Νιγηρία, το Μεξικό, η Σαουδική Αραβία και η Ελλάδα.

Να σημειωθεί, ακόμη, πως σημαντικό ποσοστό ανθρώπων πιστεύει και ότι ο ιός «έχει δημιουργηθεί και εξαπλωθεί σκόπιμα» από την κινεζική ή την αμερικανική κυβέρνηση.

Στην Πολωνία, δε, ένας στους πέντε πολίτες πιστεύει ότι είναι σίγουρα ή κατά πάσα πιθανότητα απόλυτη απάτη, που έχει δημιουργηθεί από αταυτοποίητες «ισχυρές δυνάμεις». Σχεδόν τα ίδια ποσοστά στην Τουρκία, την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία συμφωνούν με αυτή την άποψη, ενώ στις ΗΠΑ το ποσοστό άγγιξε το 13%.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι πολίτες στις περισσότερες χώρες του κόσμου θεωρούν ότι οι Κυβερνήσεις έχουν χειριστεί άσχημα το ζήτημα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στην πρώτη θέση, όσον αφορά το συγκεκριμένο ερώτημα είναι η Ιαπωνία, με το 73% των ερωτηθέντων να θεωρούν ότι η Κυβέρνηση της χώρας έχει χειριστεί άσχημα την πανδημία, ενώ ακολουθούν η Ισπανία, η Γαλλία, η Βραζιλία, οι ΗΠΑ, η Ν. Αφρική και η Μ. Βρετανία. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ