Βίκυ Καγιά, Μαρίνα Βερνίκου, Μπακογιάννης & Ντόρα γιορτάζουν το "Όχι" - Οι αναρτήσεις & οι φωτό

Οι ευχές και οι αναρτήσεις για την εθνική επέτειο... 

Τις πιο θερμές ευχές έστειλαν σε όλους τους Έλληνες για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, επώνυμοι Έλληνες μέσα από τα social media.

Διαβάστε επίσης: Μαρέβα & Τζένη για την εθνική επέτειο: Ελληνικά τοπία, σημαίες & απέραντη ομορφιά (φωτό)

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μοιράστηκε, μέσω instagram, μερικούς στίχους του Οδυσσέα Ελύτη για το έπος του 1940.

 

 

«Οδυσσέας Ελύτης για το έπος του 1940: "Είδα στο πρόσωπο των στρατιωτών μου τη λάμψη που είναι ικανός ο Ελληνισμός ν' αναδύσει όταν πιστεύει στο δίκιο του". Η Ελλάδα δεν γονατίζει, η Ελλάδα θα μείνει όρθια σε κάθε δοκιμασία. Χρόνια πολλά!» έγραψε χαρακτηριστικά. 

O Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ανήρτησε ένα μακροσκελές κείμενο στο instagram για την εθνική επέτειο, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «η 28η Οκτωβρίου, 80 χρόνια μετά, εξακολουθεί να παραμένει ορόσημο στην ιστορία των αγώνων του λαού μας για ελευθερία, και εθνική ανεξαρτησία».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η 28η Οκτωβρίου, 80 χρόνια μετά, εξακολουθεί να παραμένει ορόσημο στην ιστορία των αγώνων του λαού μας για ελευθερία, και εθνική ανεξαρτησία. Το παλλαϊκό ΟΧΙ των Ελλήνων στο φασισμό του Μουσολίνι και στο ναζισμό του Χίτλερ, η συνέχειά του με το έπος της εθνικής αντίστασης, το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ, και τις άλλες πατριωτικές οργανώσεις, μας κάνουν περήφανους για τις ρίζες μας. Και μας παροτρύνουν να θυμόμαστε και να τιμούμε τους νέους με τα πρησμένα πόδια που τους έλεγαν αλήτες, και που έδωσαν τα πάντα, ακόμα και τη ζωή τους, για τη χιλιάκριβη τη λευτεριά. Αλλά και να μη ξεχνάμε ότι η ιστορία του τόπου δεν είχε μόνο αυτούς αλλά κι εκείνους που μήδισαν, πρόδωσαν την πατρίδα, εν ονόματι μιας κάλπικης εθνικοφροσύνης, έγιναν με το αζημίωτο συνεργάτες του κατακτητή, και οπλίστηκαν από αυτόν για να πολεμήσουν όσους αντιστέκονταν. Να μη τα ξεχνάμε, όχι για να αναμοχλεύουμε το διχασμό. Το αντίθετο: Για να σφυρηλατήσουμε μια στέρεη λαϊκή και πατριωτική ενότητα. Γιατί σήμερα, που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει νέους κινδύνους, και η εθνική μας κυριαρχία βρίσκεται υπό το κράτος νέων απειλών, το ΟΧΙ του '40 αποτελεί κίνητρο μιας νέας πατριωτικής ενότητας, για να προασπίσουμε αυτά για τα οποία οι πατεράδες και οι παππούδες μας έδωσαν τον υπέρ πάντων αγώνα. Την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την ειρήνη.

A post shared by Αλέξης Τσίπρας (@alexistsipras) on

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ανήρτησε την γαλανόλευκη να κυματίζει με φόντο την Ακρόπολη, σχολιάζοντας «Ευγνώμονες για τη μνήμη που μας φωτίζει. Χρόνια πολλά Ελλάδα μας».

 

 

Η Ντόρα Μπακογιάννη, με την σειρά της, ανέβασε την ελληνική σημαία να κυματίζει με το σχόλιο «Ενωμένοι πάντα τα καταφέρνουμε. Χρόνια πολλά!».

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Χρόνια πολλά! #28οκτωβρίου1940 #Greece #Hellas

A post shared by Ντόρα Μπακογιάννη (@dbakoyannis) on

 

Η Δούκισσα Νομικού έστειλε τις δικές της ευχές για την εθνική επέτειο, από το Κάστρο της Μεθώνης, όπου ταξίδεψε, ανεβάζοντας μια σειρά όμορφων φωτογραφιών.

 

 

H Βίκυ Καγιά ανέβασε μία φωτογραφία της στην οποία ποζάρει χαμογελαστή με την ελληνική σημαία, με θέα το γαλάζιο της θάλασσας και το σχόλιο «Ελλάδα μου». 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ελλάδα μου!??? #28οκτωβρίου #οχι #proudtobegreek ??

A post shared by Vicky Kaya (@vickykaya_) on

 

Με μια φωτογραφία της από την Σίφνο ευχήθηκε "Χρόνια Πολλά" στην Ελλάδα και όλους τους Έλληνες η Μαρίνα Βερνίκου. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ελλάδα μου χρόνια πολλά!

A post shared by Marina Vernicos Collection (@marinavernicos) on

 

O, δε, κουμπάρος της Σάκης Τανιμανίδης ανέβασε ένα δικό της βίντεο με την ελληνική σημαία να κυματίζει με φόντο μία από τις υπέροχες παραλίες της χώρας μας και το σχόλιο «Χρόνια πολλά σε ένα έθνος που όταν λέει ΟΧΙ, το εννοεί!». 

 

 

H Ζέτα Δούκα πόσταρε μία φωτογραφία της 4χρονης κορούλας της, Θάλειας, με τις εργασίες της από το νηπιαγωγείο για την 28η Οκτωβρίου. 

 

 

"«Μαμά, σήμερα γιορτάζει η Ελλάδα μας! Οι γέροι παππούδες μας είπαν ένα ΟΧΙ στους Ιταλούς και τους Γερμανούς που ηθελαν να μας την πάρουν!» Θάλεια, 4 ετών. Χρόνια πολλά Ελλάδα! Εύχομαι καποια στιγμή, ξένοι και Έλληνες να καταλάβουν την αξία σου και να λάμψεις οπως σου αξίζει!!!" έγραψε χαρακτηριστικά. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ