Ο Σπύρος Σούλης προτείνει: Έτσι θα δημιουργήσετε ένα πανέμορφο βρεφικό Δωμάτιο σε ένα μικροσκοπικό σπίτι

Πάρτε ιδέες για το πιο όμορφο δωμάτιο του σπιτιού... 

Από τις άγρυπνες νύχτες παρέα με το μωρό που κλαίει μέχρι τις υποχρεώσεις του φαγητού και την πάνας, o γονεϊκός ρόλος είναι ένας από τους πιο απαιτητικούς που καλείστε να αναλάβετε – και το τελευταίο πράγμα για το οποίο πρέπει να ανησυχείτε είναι το βρεφικό δωμάτιο.

Αξιοποιήστε κάθε μικρή γωνιά Μήπως υπάρχει κάποια μικρή ανεκμετάλλευτη γωνιά στο σπίτι σας; Μήπως έχετε μια ντουλάπα την οποία μπορείτε να διαθέσετε για επιπλέον χώρο; Μετατρέψτε τα λίγα αυτά τετραγωνικά σε ένα μικροσκοπικό υπνοδωμάτιο για το μωρό σας. Όσο το μωρό δεν περπατάει, το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγος χώρος για μια μικρή κούνια. Διακοσμήστε τον με κάδρα ή μια όμορφη ταπετσαρία και το μικροσκοπικό βρεφικό δωμάτιο είναι έτοιμο προς χρήση.

βρεφικό δωμάτιο

Μετατρέψτε τα λίγα αυτά τετραγωνικά σε ένα μικροσκοπικό υπνοδωμάτιο για το μωρό σας.

Νικήστε την βαρύτητα Κάποιες φορές αξίζει να εξετάσετε την ιδέα να εκμεταλλευτείτε τον χώρο προς τα πάνω. Ειδικά αν το σπίτι σας είναι υπερβολικά μικρό. Μια κρεμαστή κούνια προσφέρει χώρο ώστε το μωρό σας να κοιμάται και σας εξασφαλίζει μερικά τετραγωνικά στο πάτωμα για να μπουσουλίσει όταν έρθει η ώρα. Φροντίστε απλώς να προσλάβετε έναν επαγγελματία για να την εγκαταστήσει.

βρεφικό δωμάτιο

Κάποιες φορές αξίζει να εξετάσετε την ιδέα να εκμεταλλευτείτε τον χώρο προς τα πάνω αναφέρει το spirossoulis.

Διπλό όφελος Αυτό που σίγουρα θα χρειαστείτε είναι αποθηκευτικός χώρος. Να μια καλή ιδέα: προμηθευτείτε μία συρταριέρα η οποία θα λειτουργεί και σαν χώρος για να αλλάζετε το μωρό. Εκμεταλλευτείτε τα συρτάρια για να αποθηκεύσετε τα βασικά πράγματα και στο πάνω μέρος της βάλτε ένα μικρό στρωματάκι για τις αλλαγές της πάνας. 2 σε 1!

βρεφικό δωμάτιο

Προμηθευτείτε μία συρταριέρα η οποία θα λειτουργεί και σαν χώρος για να αλλάζετε το μωρό.

Από τοίχο σε τοίχο Αν ήδη έχετε μερικά έπιπλα, αλλά ο χώρος σας είναι πολύ μικρός, μη διστάσετε να τα τοποθετήσετε στην περίμετρο του δωματίου – ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως η κούνια θα είναι από τοίχο σε τοίχο. Το μόνο που χρειάζεται να αφήσετε ελεύθερο είναι λίγος χώρος στο κέντρο για να περνάτε και αργότερα για να παίζει το μωρό σας.

βρεφικό δωμάτιο

Μη διστάσετε να τοποθετήσετε τα έπιπλα στην περίμετρο του δωματίου.

Επιδιώξτε τη συνοχή Απλά και μόνο επειδή το σπίτι σας είναι μικρό δεν σημαίνει πως πρέπει να θυσιάσετε το στυλ και την αισθητική. Όσα τετραγωνικά και να λείπουν μπορείτε πάντα να επιλέξετε χρώματα που σας αρέσουν και μικρά διακοσμητικά αντικείμενα που θα ομορφύνουν τον χώρο. Επιδιώξτε αυτές τις μικρές λεπτομέρειες, δημιουργήστε συνοχή και θα δείτε πως το μικρό σας βρεφικό δωμάτιο δεν θα υστερεί σε τίποτα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ