Σεισμός Σάμος: Ανείπωτος θρήνος στις κηδείες του 17χρονου Άρη & της 15χρονης Κλαίρης - Ο συγκλονιστικός επικήδειος ενός καθηγητή (Φωτό & Βίντεο)

Θρήνος, λουλούδια και λευκά ρούχα στις κηδείες της Κλαίρης και του Άρη

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η κηδεία του 17χρονου Άρη που μαζί με την 15χρονη Κλαίρη έχασαν τη ζωή τους της Παρασκευή από κατάρρευση τοίχου, έπειτα από τον ισχυρό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που χτύπησε τη Σάμο.

 

Συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές και καθηγητές βρέθηκαν στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας για να αποχαιρετήσουν τον 17χρονο μαθητή.

Οι συμμαθητές και φίλοι έφτασαν στους ναούς ντυμένοι στα λευκά και κρατώντας στα χέρια τους λουλούδια, ενώ τραγικές φιγούρες ήταν οι γονείς των αδικοχαμένων μαθητών.

Λίγο προτού ξεκινήσει η τελετή ο διευθυντής του σχολείου, μιλώντας στους δημοσιογράφους εξέφρασε τη λύπη του. «Πρώτη φορά στη ζωή μου νιώθω τόσο άσχημα όπως αυτή τη στιγμή», είπε.

 

Στο τελευταίο αντίο στον 17χρονο Άρη, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Βαθύ Σάμου, καθηγητής του άτυχου νέου που εκφώνησε τον επικήδειο συγκλόνισε με τα λόγια του.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ειρωνεία από αυτό που σήμερα έπρεπε εμείς οι δάσκαλοί σου να κάνουμε, να αγωνιζόμαστε τόσα χρόνια να σου μάθουμε τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας και πώς να την χρησιμοποιείς και σήμερα να μην βρίσκουμε λόγια να σου πούμε.

 

Να αγωνιζόμαστε χρόνια τώρα να σου μάθουμε μαθηματικά και σήμερα να μην βρίσκουμε δύναμη και τρόπο να μετρήσουμε ούτε εμείς πάνω από το 17. Να αγωνιζόμαστε τόσα χρόνια να σου μάθουμε τα μυστικά της ζωής και σήμερα να μην μπορούμε να εξηγήσουμε τι έγινε και η δική σου ζωή έπρεπε να τελειώσει τόσο σύντομα.

Τόσα χρόνια δεν καταφέραμε τελικά να σου μάθουμε και πολλά ωστόσο όσο προσπαθούσαμε μαθαίναμε από εσένα τα πάντα. Μάθαμε το χαμόγελο που μας χάριζες απλόχερα πάντα, μάθαμε την αγνή ψυχή με την οποία κάθε φορά μας προσέγγιζες και στεκόσουν δίπλα στους φίλους και σε εμάς. Μάθαμε την αγάπη και το πραγματικό ενδιαφέρον για το σχολείο, και τι δεν μάθαμε από εσένα.

 

Μόνο ένα πράγμα αγόρι μας δεν κατάφερες να μας κάνεις να μάθουμε, πως οι αγαθές ψυχές δεν φυλακίζονται σε αυτό τον κόσμο, πως οι αγαθές ψυχές μένουν για πάντα ελεύθερες και πάντα θα αναζητούν θάλασσες και ουρανούς να κατακτήσουν», ανέφερε καθηγητής του 17χρονου Άρη στον επικήδειο του.

«Σας ευχαριστούμε όλους από την καρδιά μας», είπε ο πατέρας του άτυχου παιδιού βγαίνοντας από την εκκλησία και ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί συγκινημένος ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

 

Στην κηδεία του παραβρέθηκαν επίσης η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, όπως και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που βρήκε τα παιδιά καταπλακωμένα από τα ερείπια βρέθηκε.

 

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης και το τελευταίο αντίο στην Κλαίρη

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Χαράλαμπου στο Βαθύ της Σάμου η κηδεία της 15χρονης Κλαίρης.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

 

Συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές και συμμαθήτριες, αλλά και κάτοικοι της Σάμου είπαν «το τελευταίο αντίο» στην νεαρή μαθήτρια που ο χαμός της βύθισε στο πένθος το νησί.

Μεταξύ άλλων στην κηδεία βρέθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, καθώς και άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ