Η Μαρέβα Μητσοτάκη ανοίγει το σπίτι της στους Financial Times: Το μακροσκελέστατο αφιέρωμα - Το γούστο της στη διακόσμηση & η μόδα (φωτό)

Τα αγαπημένα της ρούχα και αξεσουάρ, η τέχνη, οι συλλογές και το σπίτι της... 

Ένα μακροσκελέστατο αφιέρωμα στην σύζυγο του Πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη και το στυλ της έκαναν οι Financial Times.

Η Πρώτη Κυρία της χώρας άνοιξε το σπίτι της, πόζαρε στον φακό του φωτογράφου Χάρη Φουρναράκη και μίλησε για το προσωπικό της γούστο και την μεγάλη της αγάπη στη μόδα

Η κ. Μητσοτάκη αποκάλυψε τις αγαπημένες της συνήθειες και τα λατρεμένα της "κομμάτια" από την διακόσμηση του σπιτιού της. 

«Το τελευταίο πράγμα που αγόρασα και αγαπώ είναι ένα τάβλι της δεκαετίας του 1920, από μία αντικερί της Αθήνας... Παίζω πολύ τάβλι με τη μικρότερη κόρη μου Δάφνη» ανέφερε η Μαρέβα Μητσοτάκη. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mareva Grabowski-Mitsotaki (@marevagrabowskimitsotaki) on

 

Σχετικά με το προσωπικό της στυλ, η σύζυγος του Έλληνα Πρωθυπουργού, ανέφερε πως ένα αξεσουάρ που αγαπά πολύ είναι οι καρφίτσες.

 

 

«Το χαρακτηριστικό στοιχείο του στυλ μου είναι οι καρφίτσες. Η συλλογή μου ξεκίνησε με εκείνες που μου έδωσε η μητέρα μου, η οποία με τη σειρά της τις απέκτησε από τη γιαγιά και την προγιαγιά μου. Εχω κάποια παλιά σχέδια Cartier και Van Cleef & Arpels και μια σειρά από καρφίτσες σε σχήμα πεταλούδας – παλιές και νέες, μερικές πολύτιμες και κάποια costume pieces.

Φοράω δύο που συνδυάζονται, μερικές φορές με ένα ρολόι αντίκα. Τις φορώ συνήθως στο σακάκι μου, τις περισσότερες φορές πάνω από ένα λευκό πουκάμισο με τζιν ή ένα cargo παντελόνι ή και φορέματα...» είπε η ίδια. 

(Photo: Motionteam)

Η Μαρέβα Μητσοτάκη αναφέρθηκε και στην τελευταία αγορά που έκανε, εμπλουτίζοντας την γκαρνταρόμπα της. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mareva Grabowski-Mitsotaki (@marevagrabowskimitsotaki) on

 

«Το τελευταίο "κομμάτι" που πρόσθεσα στην γκαρνταρόμπα μου ήταν μία ολόσωμη φόρμα της γαλλικής φίρμας ba&sh και μία vintage πουκαμίσα που αγόρασα από ένα κατάστημα στο Άργος» είπε η ίδια. Συμπλήρωσε, δε, πως φορά πολύ συχνά jumpsuits στην καθημερινότητά της.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mareva Grabowski-Mitsotaki (@marevagrabowskimitsotaki) on

 

Μάλιστα, είχε επιλέξει να φορέσει ολόσωμη φόρμα και κατά την επίσκεψή της στον Λευκό Οίκο, κάτι που είχε κάνει και η Melania Trump. 

 

 

Όπως αποκάλυψε, αγαπημένος της καλλιτέχνης είναι ο ζωγράφος Mark Rothko, ενώ, όπως είπε, το ωραιότερο βιβλίο που διάβασε πρόσφατα είναι το "Who Owns History;" του Geoffrey Robertson, το οποίο αφορά τα Γλυπτά του Παρθενώνα και τους λόγους που θα έπρεπε να επιστραφούν μόνιμα στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mask: our new habit @zeusndione

A post shared by Mareva Grabowski-Mitsotaki (@marevagrabowskimitsotaki) on

 

Επίσης, αγαπά τη μαύρη σοκολάτα και έχει συλλογή από βιβλία και έργα τέχνης. «Κληρονόμησα το πάθος μου για συλλογή από τον μπαμπά μου και τον παππού μου, ο οποίος ήταν γνωστός συλλέκτης τέχνης και φαρμακοποιός - γι 'αυτό έχω τα κονιάματα, που χρονολογούνται από το 1710 έως τις αρχές του 1900...» είπε στους Financial Times.

(Photo: EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Όσο για τα πιο αγαπημένα της αντικείμενα; Πρόκειται για ένα καπέλο του μπέιζμπολ από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, το οποίο της χάρισε η κόρη της, Σοφία, όταν πήγε στην αποφοίτησή της. 

«Μου αρέσουν τα καπέλα κυρίως τα ψάθινα, αλλά τώρα το φοράω συνέχεια. Είναι πρακτικό και έχει συναισθηματική αξία» ανέφερε. 

 

 

Συμπλήρωσε, δε, πως «Ένα αντικείμενο το οποίο δεν θα αποχωριστώ ποτέ είναι το τυχερό κολιέ μου. Είναι μια χρυσή αλυσίδα από την Ileana Makri, με μικρά charms από αγαπημένους μου ανθρώπους. Υπάρχει ένας σταυρός και μια Παναγία από τη μητέρα μου, ένα ψάρι με ματάκι από τον καλύτερο μου φίλο και ένα charm με την επιγραφή "Je t’ aime” από τον γιο μου, τον Κωνσταντίνο». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ