Τζιχαντιστής υπεράνω υποψίας ο τρομοκράτης της Βιέννης - 20 χρονών, με καταγωγή από τα Σκόπια (φωτό)

O 20χρονος δράστης, ο οποίος αυτοκτόνησε μετά την τρομοκρατική επίθεση, είχε ανακοινώσει τις προθέσεις του στο instagram, ανεβάζοντας φωτογραφίες.

Την πρώτη φωτογραφία του ανθρώπου που φέρεται να αιματοκύλησε τη Βιέννη δημοσίευσε πριν από λίγο η Γερμανική εφημερίδα Bild.

 

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ύποπτος της τρομοκρατικής επίθεσης - ο οποίος αυτοκτόνησε - είχε ανακοινώσει τις προθέσεις του στο instagram, ανεβάζοντας φωτογραφίες.

Όπως αναφέρουν οι αστυνομικές αρχές της Αυστρίας, ο λογαριασμός του φερόμενου ως δράστη έχει πλέον καταργηθεί, με τη γνησιότητά του να βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Στη φωτογραφία, ο συγκεκριμένος άνδρας φαίνεται να κρατά στα χέρια του δύο όπλα και ένα μαχαίρι.

Όπως ανέφερε σε σχετική ανάρτησή του, ο Υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Karl Nehammer, ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βιέννη «ήταν βαριά οπλισμένος και φορούσε ομοίωμα ζώνης εκρηκτικών».

Συμπλήρωσε, επίσης, πως «ήταν φίλα προσκείμενος στο ISIS» και πως γίνονται εκτατεμένες έρευνες για το περιβάλλον του. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όπως δήλωσε, επίσης, ο Nehammer, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, πρόκειται για έναν 20χρονο άνδρα που είχε καταδικασθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ, όπως ανέφερε, μιλώντας στο αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA «Ήταν πολίτης της Αυστρίας και της Βόρειας Μακεδονίας».

 

 

Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αυστριακής Κυβέρνησης, τον Απρίλιο του 2019 είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 22 μηνών, καθώς αποπειράθηκε να ταξιδέψει στην Συρία για να ενταχθεί στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ωστόσο, τον περασμένο Δεκέμβριο αποφυλακίστηκε πρόωρα λόγω του νεαρού της ηλικίας του, ενώ η αστυνομία  δεν τον θεωρούσε ικανό να σχεδιάσει μια τρομοκρατική επίθεση. 
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ